Početna / DRUŠTVO / Ovo su rezultati – rekao gradonačelnik Cvetanović predstavljajući vozila i opremu kupljenu za komunalna preduzeća

Ovo su rezultati – rekao gradonačelnik Cvetanović predstavljajući vozila i opremu kupljenu za komunalna preduzeća

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović predstavio je danas na konferenciju za medije deo rezultata rada lokalne vlasti u oblasti komunalnih sistema.

Upravo je na taj način prvi čovek Leskovac pozvao novinare u šetnju obilaznicom oko Leskovca, odnosno ulicom Bulevar Nikole Pašića od restorana Groš ka skretanju za Bojnik gde su bila postrojena vozila Vodovoda, Komunalca, JKP Grdelica i PWW.

Duž obilaznice bilo je izloženo 31 vozilo tri javna komunalna preduzeća i PVV-a, od kiper kamiona, preko cisterni, dostavnih vozila i kamiona za sakupljanje smeća.

Mehanizacija ova tri preduzeća nije obnavljana decenijama i zaposleni u njima su svoj posao obavljali sa vozilima starim više 30 čak i 50 godina. Obnova mehanizacije obavlja se u kontiunitetu 6 godina i do danas je u Кomunalac, Vodovod i JKP Grdelica uloženo 156,8 miliona dinara u vozila i mašine neophodne za funkcionisanje službi ovih preduzeća. PWW je u mehanizaciju koju je danas predstavio uložio preko milion i sto trideset hiljada evra.

-Danas se nalazimo na najdužem bulevaru u našem gradu koji smo mi izgradili, pored naselja Dubočica gde ćemo za desetak dana otvoriti veliki hiper market IDEA. Povod našeg okupljanja je predstavljanje mehanizacije naših javno komunalnih preduzeća i kompanije PVV koja je značajni činilac kada je održavanje higijene u gradu u pitanju. Javno komunalna preduzeća na teritoriji našeg grada u potpunosti su stavljena u službu građana. Njihova funkcija je od opšteg interesa i primat ne treba da bude profit koji ostvaruju već interes svih naših sugrađana. Cilj ovog značajnog ulaganja, od 156,8 miliona dinara, je osavremenjivanje opreme i samim tim podizanje kvaliteta rada Кomunalca, Vodovoda i JКP Grdelice. Želimo da pružanje usluga ova tri preduzeća podignemo na viši nivo i da njihovi zaposleni, sve poverene poslove obavljaju na visokom nivou. Želimo da Leskovac bude čist grad, mislim da smo delimično uspeli u tome, i grad u kojem nema problema sa vodosnebdevanjem – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Cvetanović je ovim putem apelovao na sve građane da zajedničkim snagama sa lokalnom samoupravom čuvaju Leskovac, zelenilo i higijenu u gradu.

Srboljub Nisić, direktor PVV-a, rekao je da pored izloženih vozila PVV poseduje još 7 koja su u krugu preduzeća, a ono što je novina jesu sudovi za odlaganje smeća, odnosno plastični kontejneri za papir, plastiku i meštoviti otpad. Oni će u narednih nekoliko dana biti postavljeni na svim lokacijama u gradu. „PVV radi u tri smene, skupi mesečno oko 3,5 tona smeća, pređe oko 27 hiljada kilometara,“ – istakao je Nisić.

Direktor JКP „Vodovod“ Branislav Stanković istakao je da je mehanizacija Vodovoda stara preko 30-40 godina i najavio otpis onih koja su stara preko 50 godina kako bi se obnovila mehanizacija. „U međuvremenu smo nabavili tri kamiona za dežurnu službu i službu izgradnje. Dva su preko КFV kredita, jedan iz sopstvenih sredstava. Ukupna vrednost je nešto manje od 10 miliona dinara,“ – kazao je Stanković i naglasio da svoje obaveze izvršavaju redovno na terenu.

„Danas smo imali priliku da izložimo novonabavljene mašine i novi vozni park JКP „Кomunalac“, koji smo poslednjih godina znatno obnovili tako da izgleda zaista impozantno,“ – kazao je Vladimir Sinadinović i zahvalio se gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću na uloženom naporu da komunalni sistem Leskovca stavi na zdrave noge. Ovom prilikom promovisano je i novo kiper vozilo ovog preduzeća čija je vrednost 7,9 miliona dinara.

Obnovljen vozni park, komunalni sistemi opremljeni za rad

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 18 juli 2019

Današnjoj reviji vozila i mašina, kao i radu na terenu, pridružilo se i JКP „Grdelica“. Direktor ovog preduzeća Zoran Jović upoznao nas je sa činjenicom da su u prethodnih nekoliko godina nabavili 6 vozila. „Ona ne samo da su nam omogućila obavljanje osnovne funkcije na znatno višem nivou, već su nam omogućila uopšte postojanje,“ – kazao je Jović. Zbog zastarele mehanizacije, bez nabavke ovih mašina JКP „Grdelica“ ne bi bilo u mogućnosti da obavlja poverene delatnosti.

Nakon konferencije, deo predstavljene mehanizacije upućen je u Vinarce, četiri ulice u okolini kružnog toka na bulevaru i u naselje „Solidarnost“ radi uređenja javnih površina.

Pored mehanizacije, Grad Leskovac, ulaže u putnu infrastrukturu i trotoarske površine. U sklopu redovnog letnjeg održavanja puteva, uređen je trotoar kod Hemijsko-tehnološke škole.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *