Početna / DOGAĐAJI / Ministarka Zorana Mihajlović obišla radove na izgradnji stanova za bezbednjake
Dionis Restoran

Ministarka Zorana Mihajlović obišla radove na izgradnji stanova za bezbednjake

U okviru posete Vranju, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je gradilište, gde su u toku radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

,,Zadovoljna sam dinamikom, a ono što je potrebno Srbiji jeste što više gradilišta ne samo u oblasti putne infrastrukture, već i stanogradnje. Kao što je poznato, naš plan je da izgradimo 8.000 stanova. Intenzivno razmišljamo o sličnom projektu, i da pod povoljnim uslovima omogućimo kupovinu stanova i za prosvetne i zdravstvene radnike, o čemu ćemo se u narednom periodu konkretno dogovoriti“, naglasila je ona. Ovo je praktično pilot projekat, koji daje odlične rezultate, a Grad Vranje je prva lokalna samouprava koja je blagovremeno izvršila sve pripreme za njegovu realizaciju“, istakla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, zahvalivši se rukovodstvu grada na ažurnosti i odgovornosti.

Prisutnima se obratio i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković kazavši da je jug Srbije dobio najsavremeniji auto – put, a da će ovde biti izgrađeni i prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

,,Republici nisu problem finansijska sredstva, neophodno je da imamo gotove projekte, koje ćemo uz podršku državnog vrha realizovati“, rekao je Pejković.

Govorio je i zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.

,,Grad Vranje u ovaj projekat ušao je vrlo odgovorno ispunivši sve uslove neophodne za realizaciju ovog vrlo značajnog projekta. Stanovi će biti izgrađeni u roku, a lokalna samouprava preduzima sve neophodne aktivnosti za drugu fazu projekta“, rekao je zamenik Antić.

Govorili su i Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije i Emre Takmal, potpredsednik Tašjapi kompanije koja je angžaovana na izgradnji. Oni su istakli da će svi rokovi biti ispoštovani,a da će kvalitet stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednost biti po propisanim standardima. Istakli su i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, koja pruža svu neophodnu podršku u realizaciji ovog projekta.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *