hotel bell

Opština Lebane danas obeležila svoj dan

Dan opštine Lebane, kao i opštinska slava – Sv. Dimitrije – Mitrovdan, obeležen je danas tradicionalno, jutarnjom liturgijom u crkvi Usekovanje glave Sv. Jovana Krstitelja i presecanjem slavskog kolača u sali SO Lebane.

Pored ovogodišnjeg i narednog domaćina slave Bratislava Islamovića i Nataše Stojanović, tom činu prisustvovali su članovi kabineta predsednika opštine Lebane, upošljenici OU, kao i gosti iz Trgovišta, sa kojima je nakon presecanja kolača potpisan Ugovor o saradnji.

Nakon obeležavanja slave, održana je Svečana akademija tradicionalno u Domu kulture „Radan“ na kojoj je prisustvovala savetnica predsednika Republike Srbije Verica Lazić, kao i predstavnici vojske, policije, žandarmerije, sveštenstvo, gradonačelnici i predsednici opština iz Srbije i Makedonije, SKZ Sveti Sava iz Valdanja direktori, odbornici i većnici, privrednici, poljoprivrednici, dobitnici osmonovembarskih nagrada.

Nakon intoniranja himne R. Srbije predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, čestitao je svim sugrađanima Dan opštine i pozdravio goste u sali Doma kulture. Osvrnuvši se na period iza nas rekao je da se opština Lebane, našla pred izazovom da sve zacrtane ciljeve realizuje:

„Uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade RS i ministarstava krenuli smo kao članovi Međuresorne radne grupe u realizaciju projekata od velikog zanačaja za naše građane, ali i turiste: put preko Radan planine, izgradnju turističko – rekreativnog parka Čukljenik i jedan od najznačajnijih projekata za našu opštinu stavljanje u funkciju u punom kapacitetu loklaiteta „Caričin Grad“, koji posle niza godina rada svih nas ima prve vidljive korake za upisivanje na listi UNESK-a. Do kraja ove godine imaćemo i ograđen loklaitet, što mene lično veoma hrabri jer je prvi korak kao što znamo najteži.Poboljšali smo putnu infrastrukturu, uspešno nastavili sa Paradajz festom, Međunarodnom revijom boksa, brižljivo smo pratili i nagradili rad studenata i učenika, sportista i uspešnih pojedinaca. Organizovali Miholjske susrete sela, Prvi mali sajam sporta, Sportske igre mladih, Seoske sportske igre kao i sve tradicionalne manifestacije i turnire“ – kazao je Bogdanović a svi risutni su imali priliku da pogledaju film o svemu onome što je urađeno u Lebanu prethodne godine.

Na Svečanoj akademiji dodeljene su i osmonovembarske nagrade i to: u obliku plakete Goranu Cvetanoviću – gradonačelniku Leskovca za izuzetnu saradnju i sveobuhvatnu podršku opštini Lebane, u obliku povelje Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Roštiljko doo, poljoprivrednim gazdinstvima porodice Stevanović i porodice Stojiljković i SKZ Sveti Sava iz Valdanja. Među nagrađenima su i đaci generacije za 2021/22. godinu.

Check Also

Jedan od devet automobila u Srbiji ima vraćenu kilometražu

Kada je u pitanju tržište polovnih automobila, svaka evropska zemlja ima slične probleme. Bilo da …

Оставите одговор