Home / Opštine / Aleksinac / Najteža noć u leskovačkoj Covid bolnici, primljeno 25 novih pacijenata – U Covid sistemu i odeljenja onkologije i neurologije
hotel bell

Najteža noć u leskovačkoj Covid bolnici, primljeno 25 novih pacijenata – U Covid sistemu i odeljenja onkologije i neurologije

Broj pacijenata u leskovačkoj Covid bolnici raste iz dana u dan, a najnoviji podaci primorali su rukovodstvo Opšte bolnice na nova proširenja i povećanje broja postelja u Covid sistemu.

Pripremljemi su novi kapaciteti, a posle nekoliko meseci pauze u Covid stsmen se vraćaju i odeljenja onkologije i neurologije.

Lekari kažu da je za njima najteža noć od kako je Opšta bolnica Leskovac u Covid sistemu, a za 24 časa primljeno je na lečenje čak 25 osoba, dok je 1 pacijent upućen na dalje lečenje u Covid centar Kruševac.

Na kiseoničkoj potpori nalazi se 120 pacijenata, odnosno oko 82% svih onih čije se je zdravstveno stanje zahtevalo hospitalizaciju.

Na bolničkom lečenju nalazi se 146 osoba i to najviše iz Leskovca (95) i Vlasotinca (24). Nešto manje pacijenata je iz Bojnika (11) i Lebana (9), a hospitalizovani su pacijenti sa prebivalištem i Medveđi )3), Aleksincu (1) i Beogradu (3).

Na bolničkom lečenju nalazi se i troje upošljenika Opšte bolnice Leskovac.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *