hotel bell

Ministarstvo za brigu o selu i opština Medveđa potpisali ugovor za organizovanje manifestacije “Miholjski susreti sela” u Gazdaru

Ministarstvo za brigu o selu potpisalo je juče sa lokalnim samoupravama Ugovore na programu dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije “Miholjski susreti sela” u iznosu od 43 miliona dinara.

Jedna od opština koja je prošla na ovom javnom pozivu, bila je i opština Medveđa. Ugovor je potpisao juče u Beogradu sa ministrom Krkobabićem, pomoćnik predsednika opštine Medveđa, Nikola Andrejević.

Opštini Medveđa odobren je iznos od 458.120,00 dinara za organizovanje manifestacije u selu Gazdare, gde će se okupiti meštani Gazdara i okoline, sa teritorije opštine Medveđa.

Održavanje manifestacije je planirano za period od 1. oktobra do 31. decembra 2021. godine.

Manifestacija podrazumeva aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave, i to iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti – takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd. Takođe, mogu se održavati sportska takmičenja, promovisanje očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrada umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Cilj manifestacije je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa, a maksimalan iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosio je 500.000 dinara.

Check Also

Gradonačelnik Leskovca na svečanosti proglašenja slavnog Rumenigea za ambasadora Sportskih igara mladih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *