Home / EKONOMIJA / Najava novih ulaganja Telekoma Srbija u Leskovac
hotel bell

Najava novih ulaganja Telekoma Srbija u Leskovac

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predstravnici komšanije Telekom Srbija održali su danas u Leskovcu konferenciju za medije na kojoj su najavljena nova ulaganja.

– Kompanija „Telekom“ posluje u Srbiji i Leskovcu već dugi niz godina, a slobodno se može reći da ima vodeću poziciju u digitalnom svetu usluga. Pored velikog uspeha, „Telekom“ je društveno odgovorna kompanija što konstantno pokazuje kroz svoje poslovanje. Telekom nije zaobišao Leskovac kada su u pitanju ulaganja i donacije. Poslednja u nizu je donacija našoj bolnici u vidu računarske opreme u vrednosti od 1,2 miliona dinara. Danas su predstavnici kompanije sa nama radi dogovora o jednoj inovaciji u našem gradu. Reč je o širokopojasnom infrstrukturnom vaj faju. Vrednost ove investicije iznosi oko 2,5 miliona dinara i značajna je za Leskovac zbog bržeg i lakšeg pristupa internertu. Današnjem sastanku prisustvovali su i direktori naših preduzeća i ustanova sa ciljem da izlože svoje potrebe predstavnicima Telekoma, a ja verujem da će oni naći načina da nekima od njih izađu u susret kao što su i do sada spremno odgovarali potrebama naših ustanova – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktor Funkcije za velike poslovne korisnike Branko Stefanović podsetio je značaj telefonije, i najavio nove usluge MTS-a i Telekoma Srbija. Usluge Telekoma koriste sve ustanove i javna preduzeća, osim Vodovoda i oko 26.000 privatnih korisnika na teritoriji Grada Leskovca.

-„Telekom“ trenutno ima dva velika projekta i investira oko 600 miliona evra. Jedan projekat se tiče svih gradova u Srbiji, pa tako i Leskovca. Radi se o nekih četiri miliona evra, gde će 7000 domaćinstava preći sa stare fiksne telefonije na IP protokol, odnosno protokol preko interneta, gde će dobiti puno novih tehničkih povoljnosti. Ilustrativno, to izgleda ovako. Ja sam u Barseloni, na prezentaciji te mreže, vozio kombi koji je bio 30 kilometara udaljen od sale. Komande su prenošene u realnom vremenu – kazao je Branko Stefanović.

Direktor Stefanović je najavio da „Telekom“ razvija i novu uslugu koju će uskoro ponuditi korisnicima i koja se zove „MTS dron“ ali i novu WIFI uslugu.

-Vi ćete imati broj koji ukucate i daćete lokaciju dronu gde da ode i šta želite da vam prikaže. Jako je interesantno. Uvođenjem širokopijasnog infrastrukturnog WIFI biće ređe naseljena područja. Do sada su ta područja bila u podređenom položaju kod izgradnje mreže zbog ekonomske neisplativosti i zbog nedovoljnog broja stanovnika. Sada će to ovim načinom biti nadomešteno i nadam se da će do kraja sledeće godine čitava teritorija Srbije biti pokrivena.- najavio je Branko Stefanović.

Direktor Funkcije za velike poslovne korisnike je pohvalio dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Leskovcu i najavio njeno dalje unapređenje.

Check Also

Veliki koncertom Zorice Brunclik završen Vinski bal, izabrane najlepše devojke i pesme na temu vina – Nagrade za najbolja vina u 4 kategorije

Proglašenjem najboljih vinara, izborom najlepših devojaka i pesama na temu vina i grožđa, vatrometom i …

Оставите одговор