Početna / DRUŠTVO / NADA: Posle kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da kombinacija dva leka dovodi do izlečenja, genetičar Stojković kaže: „uspešnost je 100%“
Bilbordi

NADA: Posle kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da kombinacija dva leka dovodi do izlečenja, genetičar Stojković kaže: „uspešnost je 100%“

U danima crnih vesti pažnju je privukla ona da posle kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da su neka klinička ispitivanja dovela do izlečenja obolelih od Korona virusa.

I dok preko okeana američki stručnjaci od danas pokreću kliničko ispitivanje lečenja obolelih od Covid-19 lekovima protiv malarije, u Francuskoj se okreću primeni recepta na koji su prvi ukazali Kinezi u svojim testiranjima i objavljenim stručnim i naučnim radovima.

Grupa naučnika u Marselju, na čelu sa direktorom Infektološke klinike u ovom gradu Didijeom Raulom izvršila je klinička ispitivanja na osnovu kojih su utvrdili da antimalarijski lek hidroksihlorohin u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom značajno smanjuje virusnu infekciju, a francuske vlasti su odlučile da ova ispitivanja prošire na ostale bolnice da bi se utvrdila njihova efikasnost u širokom obimu – pišu Novosti.

Takođe, i poznati srpski genetičar dr Miodrag Stojković oglasio se na Tviteru po pitanju leka za virus korona, rečima koje bude mnogo nade.
– Posle kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlečenja – posle 6 dana terapije.

Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspešnost je100% – napisao je Stojković na Tviteru. (Izvor: Novosti)

O ovoj temi osim srpskih medija pisalo je nekoliko stručnih portala, ali nijedan od značajnijih medija poput BBC-ija ili CNN-a nije objavio vest o ovome tako da je naša preporuka da ovu informaciju ipak uzmete sa određenom rezervom, ali i sa dozom nade da stručnjaci širom sveta rade sve što je u njihovoj moći da pronađu lek za pošast zvanu Coronavirus.

https://www.connexionfrance.com/French-news/French-researcher-in-Marseille-posts-successful-Covid-19-coronavirus-drug-trial-results

https://www.deseret.com/u-s-world/2020/3/18/21183917/coronavirus-covid19-france-drug-trial-professor

Pogledaj takodje

JEDINO DETE U ORUGLICI: Tićmi i prijatelji, u saradnji sa CSR, iznenadili Jovana na njegov 11. rođendan

Poznati leskovački, a sada već i srpski pisac knjiga za decu Stefa Mitić Tićmi i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *