Početna / HRONIKA / Hapšenja širom Srbije zbog kršenja mera izolacije – policija u Leskovcu ispred „Lidla“ tražila povratnika iz Švajcarske
Dionis Restoran Leskovac

Hapšenja širom Srbije zbog kršenja mera izolacije – policija u Leskovcu ispred „Lidla“ tražila povratnika iz Švajcarske

Širom Srbije tokom dana policija je vršila kontrolu poštovanja mera kućne izolacije za povratnike iz inostranstva.

Iako u Leskovcu nije bilo hapšenja, ipak je policija radila na terenu. Nešto iza podneva dve patrole leskovačke policije legitimisale su građane ispred „Lidla“ u potrazi za povratnikom iz Švajcarske koji bio kući kada je patrola došla da proveri poštovanje mere izolacije. Nakon informacije ukućana da je otišao u šoping u „Lidl“, policija je pokušala da nađe gastarbajtera.

U jednom trenuku na parking je stigao i jedan automobil sa registracijom iz Lebana (LB), ali je samo produžio dalje kada su videli da je policija prisutna. Prisutni građani su pozdravili akciju policije, ali i komentarisali da povratnici dolaze u automobilima sa srpskim registarskim oznakama kako ne bi bili primećeni.

Danas je bilo hapšenja i krivičnih prijava povratnika zbog nepoštovanja mera izolacije u Velikom Gradištu, Zaječaru (tri lica), Žitorađi gde su uhapšene dve žene i dvojica muškaraca iz Bojnika, Smederevskoj Palanci, Kladovu, Boru, Titelu, Kruševcu i Jagodini.

U vreme trajanja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 policija je legitimisala oko 1.000 osoba na teritoriji čitave Srbije koji se nisu pridržavali ove naredbe. U U Sremskoj Mitrovici, Šidu i Pečincima podneto je 10 krivičnih prijava, u Novom Sadu je uhapšeno četvoro a protiv još devet lica su podmete krivične prijave, u Gornjem Milanovcu i Kostolcu su podnete krivične prijave protiv tri osobe, a u Kruševcu je jedno lice uhapšeno zbog krađe pića iz prodavnica u vreme trajanja zabrane kretanja.

Pogledaj takodje

PSG Leskovac podržava narod koji izlaskom na ulice pokazuje neslaganje sa odlukama države

Pokret slobodnih građana Leskovac osudio je nastup predsednika Srbije na konferenciji za štampu gde je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *