Početna / HRONIKA / Hapšenja širom Srbije zbog kršenja mera izolacije – policija u Leskovcu ispred „Lidla“ tražila povratnika iz Švajcarske
hotel bell

Hapšenja širom Srbije zbog kršenja mera izolacije – policija u Leskovcu ispred „Lidla“ tražila povratnika iz Švajcarske

Širom Srbije tokom dana policija je vršila kontrolu poštovanja mera kućne izolacije za povratnike iz inostranstva.

Iako u Leskovcu nije bilo hapšenja, ipak je policija radila na terenu. Nešto iza podneva dve patrole leskovačke policije legitimisale su građane ispred „Lidla“ u potrazi za povratnikom iz Švajcarske koji bio kući kada je patrola došla da proveri poštovanje mere izolacije. Nakon informacije ukućana da je otišao u šoping u „Lidl“, policija je pokušala da nađe gastarbajtera.

U jednom trenuku na parking je stigao i jedan automobil sa registracijom iz Lebana (LB), ali je samo produžio dalje kada su videli da je policija prisutna. Prisutni građani su pozdravili akciju policije, ali i komentarisali da povratnici dolaze u automobilima sa srpskim registarskim oznakama kako ne bi bili primećeni.

Danas je bilo hapšenja i krivičnih prijava povratnika zbog nepoštovanja mera izolacije u Velikom Gradištu, Zaječaru (tri lica), Žitorađi gde su uhapšene dve žene i dvojica muškaraca iz Bojnika, Smederevskoj Palanci, Kladovu, Boru, Titelu, Kruševcu i Jagodini.

U vreme trajanja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 policija je legitimisala oko 1.000 osoba na teritoriji čitave Srbije koji se nisu pridržavali ove naredbe. U U Sremskoj Mitrovici, Šidu i Pečincima podneto je 10 krivičnih prijava, u Novom Sadu je uhapšeno četvoro a protiv još devet lica su podmete krivične prijave, u Gornjem Milanovcu i Kostolcu su podnete krivične prijave protiv tri osobe, a u Kruševcu je jedno lice uhapšeno zbog krađe pića iz prodavnica u vreme trajanja zabrane kretanja.

Pogledaj takodje

Na Međunarodnom prehrambenom sajmu u Moskvi, učestvuje 11 srpskih kompanija, među kojima i leskovački “Masli“

“Prodekspo“ je jedna od prvih velikih međunarodnih sajamskih manifestacija, organzovanih od početka pandemije, a ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *