Početna / DOGAĐAJI / Na graničnom prelazu sprečeno krijumčarenje kofera sa zlatom

Na graničnom prelazu sprečeno krijumčarenje kofera sa zlatom

Carinici su u saradnji sa policijom 30. avgusta 2019. godine, na ulaznoj strani prelaza Gradina, sprečili pokušaj krijumčarenja 26 boksova cigareta sa bugarskim akciznim markicama i preko 300 grama zlatnog nakita.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dvojica bugarskih državljana.

U razgovoru sa carinskim službenicima i vozač i suvozač su rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnih stvari i jednog boksa cigareta.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su najpre ispod suvozačevog sedišta pronašli 10 boksova cigatreta „marlboro red“, a potom i u nekoliko torbi sa prtljagom, među garderobom, još 16 boksova cigareta „marlboro tač“.

Ispostavilo se da to nije sve, jer je kod suvozača u ručnoj torbi pronađen i metalni kofer sa više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, narukvica, orglica, prstenja i dukata, čija je vrednost procenjna na oko 370.000 dinara.

Krijumčarene cigarete i zlato oduzeti su u hitnom postupku sprovedenim pred nadležnim sudom, a bugarski državljani su, kako nezvanično saznajemo, i novčano kažnjeni.

Pogledaj takodje

BRIGA O STARIJIMA: U Gerontološkim centrima širom Srbije posao za 275, u Leskovcu posao za troje ljudi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije omogućilo je dodatno angažovanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *