Home / DOGAĐAJI / Medicinska sestra iz Danske, Anemet Tugard Japsen, pohvalila rad leskovačke Opšte bolnice
hotel bell

Medicinska sestra iz Danske, Anemet Tugard Japsen, pohvalila rad leskovačke Opšte bolnice

Zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević danas se sastala sa Anemet Tugard Japsen, medicinskom sestrom i menadžerom u zdravstvu iz Danske koja je u okviru projekta „Međunarodna razmena između bolnica“ tri nedelje boravi u Srbiji.

Nakon Sombora, ona je u poseti gradu Leskovcu gde se upoznala sa radom zdravstvenih institucija na teritoriji grada, a sledeće nedelje boraviće u Novom Sadu. Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac i Zorica Tasić Stojanović, šef Službe za pravne i ekonomsko-finansijske poslove su gospođu Japsen upoznali sa radom ove ustanove sekundarne zdravstvene zaštite.

Kao medicinski radnik sa dvadesetogodišnjim iskustvom, gošća iz Danske je pohvalila organizaciju rada Opšte bolnice Leskovac i dostupnost primarne zdravstvene zaštite, posvećenost lekara i medicinskih sestara i ulaganja u oblast zdravstva. Nakon sastanka organizovana je poseta Zavodu za javno zdravlje. Svoja zapažanja i iskustva, gospođa Japsen će predstaviti kolegama na velikom kogresu u Briselu početkom juna.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.