Home / DRUŠTVO / JKP “Grdelica“ zanovilo mehanizaciju: Prioritet u ovoj godini je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže
hotel bell

JKP “Grdelica“ zanovilo mehanizaciju: Prioritet u ovoj godini je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Preduzeće je, uz podršku grada, kupilo novi traktor sa prikolicom, koji će koristiti, pre svih, službe održavanja higijene i zelenila, a obogaćeni mašinski park, doprineće podizanju nivoa kvaliteta usluga

Zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević je podsetila na činjenciu da su komunalna preduzeća na teritoriji grada, do pre par godina, bila bukvalno zapostavljena. Zahvaljujući izdvajanju iz gradskog budžeta, obnovljeni su mašinski i vozni parkovi, a za pomenuti traktor sa prikolicom, izdvojena je suma od 6,3 miliona, rekla je ona.

Direktor Bratislav Cvetković istakao je da će novo vozilo umnogome olakšati održavanje higijene na javnim i zelenim površinama.

– Planiramo da nastavimo rad na poboljšanju vodovodne mreže. Prošle godine smo zamenili cevi na prelazu preko reke u Dadincu, u dužini od oko 90 metara. Azbestne cevi su zamenjene polietilenskim. U toku je izrada projekta za izmenu trase mreže i zamenu cevi u dužini od 13 kilometara, od glavnog postrojenja u Gradištu do Grdelice. Želimo da svojim korisnicima obezbedimo kvalitetniju distribuciju vode i da istovremeno smanjimo gubitke u mreži.

Grad Leskovac i preduzeće, iz sopstvenih izvora, su do sada, u mehanizaciju uložili preko 85 miliona dinara.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.