Početna / DRUŠTVO / Leskovac dobio novu turističku atrakciju

Leskovac dobio novu turističku atrakciju

Leskovac je danas dobio novu turističku atrakciju- balon kojim će zainteresovani moći da lete iznad grada.

Danas su u parku kod ulice Kralja Petra Prvog održani problni letovi.

Borče Paunovski, pilot balona, kaže da, gde god da ih pozovu da dođu, najpre razgledaju okolinu.

– Balon koji leti je jedna vrsta avangarde, to nije svakodnevno dešavanje i moramo da znamo da tamo gde letimo imamo dobre uslove i da ljudi koji lete imaju šta da vide i dožive. To je bio i naš motiv da dođemo u Leskovac. Ovakva turistička ponuda nije samo interesantna za Leskovčane, nego će biti interesantna i turistima koji u vaš grad dođu sa strane, istakao je Paunovski.

„Dan grada Leskovca je dan kada se sećamo naše istorije, našeg oslobođenja u Drugom svetskom ratu, dan kada slavimo slobodu i život. 11. oktobar ispunjen je mnogim tradicijama: Dodelom Oktobarskih nagrada, Svečanom sednicom, nagrađivanjem mladih talenata, konjičkim trkama…
Pored tradicije koju negujemo, poštujemo i čuvamo, praznik grada uveličavamo i njegovim razvojem.
U čast obeležavanja našeg praznika organizovane su kulturne i sportske manifestacije.  Jedna od njih je  prava atrakcija, koja nije viđena u Leskovcu – let balonom iznad našeg grada. Zahvaljujući aero klubu „Saša Mitrović“ naši sugrađani mogu osetiti delić atmosfere Kapadokije “ rekla je pomoćnica gradonačelnika Aleksandra Stojanović.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović,kaže da se Grad Leskovac trudi da bude lider u mnogim elementima i stvarima, kao i da svoj grad promoviše na poseban način.

Pogledaj takodje

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *