Početna / KULTURA / „Kragujevački pobednik“ za strip Marka Stojanovića „Jeftino i skupo“
Bilbordi

„Kragujevački pobednik“ za strip Marka Stojanovića „Jeftino i skupo“

Na  konkursu za najbolje stripove ‘’Kragujevački pobednik’’, koji Svet stripa, organizuje već devet godina, ove godine, prvo mesto pripalo je delu ‘’Jeftino i skupo’’, scenariste Marka Stojanovića iz Leskovca i crtača Sabahudina Muranovića iz Prijepolja.

Ove godine, konkurs se odnosio na stripove do 16 tabli i ilustracije strip junaka, koji u 2o19. Slave jubileje: Tarzana, Betmena, Tin Tina, Asteriksa, Dikana I Alana Forda.

Marko Stojanović i Sabahudin Muranović, pobedili su i plaketu ‘’Branko Plavšić’’, osvojili u konkurenciji velikog broja crtača iz Srbije i okruženja. Žiri u sastavu: Zoran Stefanović, Nebojša Vesović, Nenad Lazarević i Milan Jovanović, strip ‘’Jeftino i skupo’’, ocenili su kao najbolji, piše Kragujevačka radio-televizija.

Strip crtač  i predavač u Školi stripa ‘’Nikola Mitrović Kokan’’, Marko Stojanović, već je za samostalni ili koautorski rad dobijao  najznačajnija domaća  i inostrana priznanja, posebno za serijal ‘’Vekovnici’’ i strip sagu ‘’Do pakla i nazad’’, posvećenu Velikom ratu.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Sledeće nedelje počinje sa radom punkt za masovnu vakcinaciju u hali „Partizan“

U novoizgrađenoj sportskoj dvorani „Partizan“ sredinom sledeće nedelje biće organizovan punkz za masovnu imunizaciju građana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *