Početna / DRUŠTVO / Zapošljavanje mladih u ruralnim sredinama tema završne konferencije GIZ-a i MOS-a

Zapošljavanje mladih u ruralnim sredinama tema završne konferencije GIZ-a i MOS-a

Ministarstvo omladine i sporta (MOS) Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) bili su juče u Beogradu domaćini završne konferencije u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

Ispred opštine Medveđa, konferenciji su prisustvovali predsednik opštine, Nebojša Arsić, predsednik Skupštine opštine Medveđa, Milan Stevanović i pomoćnik predsednika opštine, Nikola Andrejević.

Pod okriljem projekta i završne konferencije pod nazivom “Iskustva i ključni koraci podrške mladima za život i rad na selu”, realizovane su različite mere sa ciljem podrške organizacijama koje rade sa mladima i samim mladima u oblasti poljoprivrede.

„Naš cilj je da mladim ljudima danas obezbedimo sve mehanizme za stvaranje stabilnih perspektiva i sigurne budućnosti. Srbija ima mlade ljude koji su kreativni, energični, vredni i obrazovani i koji su spremni da se suoče sa svim izazovima. Mi smo tu da ih upravo ovakvim projektima podržimo i osnažimo da prevaziđu te izazove. Kada ulažemo u mlade, mi im pružamo moć da samostalno kreiraju svoju budućnost“, istakao je na konferenciji ministar Udovičić.

Svake godine Ministarstvo omladine i sporta sprovodi „Istraživanje položaja i potreba mladih“, kako bi blagovremeno i sveobuhvatno prepoznalo sve segmente od značaja za mlade i pružilo im održive mehanizme i podršku da prevaziđu sve preprepreke i izazove.

Kroz finansiranje projekata lokalnih kancelarija za mlade i organizacija civilnog društva mladih i za mlade, Ministarstvo omladine i sporta nastoji da unapredi uslove, odnosno, da stvori uslove za sticanje novih znanja, veština, da informiše i podstakne zapošljavanje i samozapošljavanje mladih. Projektom „Podsticanje zapošljavanja mladih“ 12.670 mladih je steklo veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvorenoje 21 socijalno preduzeće i 9 habova.

Opština Medveđa je partner na projektu zajedno sa GIZ-om, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom poljoprivrede, gradom Leskovcem, Helpom i Fondacijom Ane i Vlade Divca.

Pogledaj takodje

Darko Bajić o Leskovačkom filmskom festivalu i srpskoj kinematografiji u doba korone

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem rediteljskog debija Gordana Kičića „Realna priča“ završeno je trinaesto izdanje Leskovačkog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *