Početna / KULTURA / U LKC- u otvoren 7. Festival amaterske pozorišne režije

U LKC- u otvoren 7. Festival amaterske pozorišne režije

U Leskovačkom kulturnom centru sinoć je otvoren sedmi Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR).

Publika će u narednih šest dana moći da vidi isto toliko predstava reditelja amatera, dok će na zatvaranju festivala 6. novembra revijalno biti prikazana predstava „Bliži nebu“ DrAmatera LKC-a.

Ovogodišnji FAPOR otvorio je Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu koji je govorio o izložbi koja se nalazi u holu LKC-a, izložbi ovog pozorišta.

„Ideja da se festival posveti amaterskoj režiji je retka. Glumci su oni koji se pamte i vole i po kojima se određene predstave pamte i zbog kojih se dolazi u pozorište, ali poslednjih pola veka i reditelji su uspeli da se izbore za svoje mesto i danas savremeno pozorište ne možemo upamtiti bez nekih značajnih imena, koja takođe privlače publiku u pozorište. Ovakav festival treba podržati. On je sedmi, nije jubilarni, ali za sedam dana je stvoren svet i sada je ovih sedam dana prilika da se stvori jedan važan pozorišni festival.“

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Leskovca Milan Stojković, koji je ovom prilikom naglasio da zahvaljujući ovom festivalu, ali i drugim afirmisanim manifestacijama Leskovac igra značajnu ulogu na kulturno-umetničkoj sceni Srbije i okuplja veliki broj umetnika, književnika, filmofila i ljubitelja kulture i umetnosti.

Tokom festivala biće održane i dve radionice sa temom „Improvizacija“, koje će voditi glumica Nevena Vukes.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 4 nova slučaja Korona virusa, u Covid bolnici 35 pacijenata

U Leskovcu su u poslednja 24 časa potvrđena 4 nova slučaja Korona virusa, saznaje Dnevnik …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *