Home / DRUŠTVO / Kompanija “Yura“ tradicionalno, deci zaposlenih, koja polaze u školu, poklanja rance i školski pribor
hotel bell

Kompanija “Yura“ tradicionalno, deci zaposlenih, koja polaze u školu, poklanja rance i školski pribor

Tačnije, to je odluka Saveta radnika ove južnokorejske kompanije, ali sredstva za realizaciju svih akcija i pojedinačnu podršku zaposlenima, obezbeđuje “Jura“.

Nekoliko godina unazad, zaposleni u leskovačkoj “Juri“, koji imaju prvake, ne moraju da izdvajaju novac za kupovinu ranca i školskog pribora, jer im osnovnu opremu obezbeđuje firma:

– Ove godine imamo oko 150 prvaka i svi su dobili po ranac, bojice, olovke sveske, blokove i drugi školski pribor. To je naša podrška kolegama koji imaju velike troškove u opremanju đaka. Trudili smo se da pokloni budu kvalitetni i da sadrže sve ono što je učeniku potrebno u školi. Pojedinačna vrednost donacije je 4.600 dinara i moram da kažem da smo, zahvaljujući dobroj saradnji sa pojedinim lancima trgovina školskim priborom, dobili i određene popuste na količinu, što znači da ranac i oprema, u maloprodaji vrede puno više, kaže za Dnevnik juga, predsednik Saveta radnika, Marko Mitić.

Ovo Udruženje zaposlenih u “Juri“, ima svoj novčani fond, u koji kompanija svakog meseca uplati najmanje milion dinara:

– To je samo jedna od organizovanih donatorskih akcija. Tu su paketići za decu i vaučeri za radnike za Novu godinu i 8. Mart, ali i pojedinačna solidarna pomoć: za venčanje, rođenje deteta, lečenje i smrtne slučajeve. Zaposleni podnose zahteve, a Savet razmatra i donosi odluku kome će biti odobren novac, jer on pripada svima nama. Tu vrstu pomoći dobijaju oni kojima je potrebna.

Donacija školskog pribora prvacima čiji su roditelji zaposleni u “Yuri“ već je tradicija i značajna je olakšica za svaki kućni budžet, dodaje Marko Mitić.

Check Also

Ukusi juga Vlasotince – Ove godine preko 20 izlagača iz tri okruga predstavilo svoje proizvode

Festival hrane i pića “Ukusi juga” proteklog vikenda je održan po 4. put, u Spomen …

Оставите одговор