Home / DOGAĐAJI / Od ponedeljka kreće sa radom radna podgrupa za rešavanje tehnoloških viškova u školama
hotel bell

Od ponedeljka kreće sa radom radna podgrupa za rešavanje tehnoloških viškova u školama

Načelnica Školske uprave Marina Ilić na današnjem sastanku direktora škola sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, koji se tradiocionalno održava vake godine 1. septembra, kazala je da su prethodne dve godine bile izazovne, iz kojih se moglo puno naučiti.

Ona je istakla da je nastava ove godine počela redovno, neposrednim radom.

„Škole danas imaju idealne i dobre uslove da mogu da rade. Online nastava je bila izazov za sve nas, ali sa ponosom mogu da kažem da od ovog 1. septembra krećemo sa neposrednom nastavom. Istakla bih ovde i veliku stvar a tiče se tehnoloških viškova, juče smo dobili rešenje što se tiče radne podgrupe i ona od ponedeljka kreće sa radom – kazala je Marina Ilić.

Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Aleksandar Nikolić, istakao je da je Sindikat našao način da se smanji broj tehnoloških viškova.

„Naš predlog je da se smanji broj učenika po odeljeljima kako bi se poboljšao kvalitet nastave i još više smanjio broj viškova. Da odeljenje ima po 24 učenika,odnosno da se grupe formiraju sa 10 do 12 učenika i na taj način se rešavaju viškovi a sa druge strane dece imaju kvalitetnije obrazovanje – kazao je Nikolić.

Check Also

Slike dana: Svi putevi vode preko Leskovca

Objektivom našeg vernog čitaoca nastale su ove prelepe fotografije, šestog oktobarskog dana. Kažu da svi …

Оставите одговор