Home / DOGAĐAJI / Povodom početka školske godine gradonačelnik Leskovca održao sastanak sa direktorima škola
hotel bell

Povodom početka školske godine gradonačelnik Leskovca održao sastanak sa direktorima škola

Prvi septembar, početak školske godine, a na ovaj dan gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović organizuje tradicionalni prijem direktora škola.

Prvi čovek Leskovca uveo je ovakve sastanke kao praksu na početku školske godine, kao i na početku drugog polugodišta, sa ciljem da se na jednom mestu razmotri stanje u školama i naprave planovi za rad u narednom periodu.

„Najveći potencijal jednog društva nalazi se u deci, mladima i u njihovom obrazovanju.Mladi naraštaji donose novu i kreativnu energiju koju treba negovati. Što više znaš, više vrediš, a obrazovanje je temelj zdravog društva, stoga se mi kao lokalna samouprava trudimo da mladima u Leskovcu obezbedimo što bolje uslove za učenje, rad ali i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a na njima je da pametno iskoriste, da dostignu svoj puni potencijal i da postanu ličnosti na koje ćemo svi mi biti ponosni. Za oblast obrazovanj izdvojili smo 780 milona dinara, što čini 16% ukupnog budžeta – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na prethodnom sastanku sa direktorima bilo je reči o svim aktivnostima grada usmerenim ka uređenju, obnovi, osposobljavanju osnovnih ali i srednjih škola, ali i na daljem podsticanju mladih da ostvaruju što bolje rezultate.

„Mi se danas trudimo da sredstva iz budžeta usmerimo ka investicionim aktivnostima, tekućim popravkama, odžavanju školskih objekata, nabavci opreme, energetkoj sanaciji … a sve ono što smo od 2013. godine do sada uradili predstavljenjo je u monografiji „Osnovnih i srednjih škola“. S tim u vezi pomenuću i škole koje su aktuelne , na kojima se radi ili će se tek raditi, a to su škole u Predejanu, Palojcu, OŠ „Svetozar Marković“, Kosta Stamenković i Vasa Pelagić u kojima će se obaviti rekonstrukcija sanitarnih čvorova, zatim škola u Grdelici, Bunuškom Čifluku …Kao i svake godine, za sve đake prvake obezbeđena su sredstva za kupovinu udžbenika u ukupnom iznosu od 6 miliona dinara – po 6000 dinara za svakog prvaka, tako da molim sve direktore da se pobrinu da roditelji čija deca danas prvi put sedaju u školske klupe ostvare pravo na nadoknadu iznosa koji su izdvojili za knjige. Sva deca iz porodica u stanju socijalne potrebe do kraja srednjoškolskog školovanja, kao i do sada, od Grada će dobiti udžbenike – 3 miliona dinara izdvojeno je za tekuću godinu. Ove godine smo za 413 nagrada mladim talentima izdvojili 13 miliona dinara, na Dan grada nas ponovo očekuje nagrađivanje najboljih, kojima ćemo od naredne godine povećati iznos nagrada, tako da će oni studenti koji imaju prosek 10 dobiti najmanje najmanje 100.000 dinara. Vukovci srednjih škola i ove godine su putovali Srbijom, podelili smo ugovore za finansiranje 19 omladinskih projekata iznosom od skoro 2 miliona dinara- dodao je Cvetanović.

Gradonačelnik je čestitao svim vaspitno-obrazovnim ustanovama jubleje,kao i novoizabranim i reizabranim direktorima.

„Trudimo se da sve zahteve naših stanovnika uzmemo u obzir prilikom planiranja budžeta i investicija tako da smo nedavno završili i izgradnju osvetljenja mosta i nadvožnjaka između Manojlovca i Velike Biljanice i Donje Slatine upravo zbog bezbednosti učenika koji tuda svakodnevno prolaze na putu do škole. Ovaj projekat je vredan 3,3 miliona dinara,“ – zakjučio je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Proslavljamo jesenji Krstovdan: Danas se ostvaruju sve želje

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas 27. septembra jesenji Krstovdan, dan kada je …

Оставите одговор