hotel bell

Još jedna nagrada za Ilketovu “Srbijanku”

U nedelju, 22. oktobra, završena je 17. Karlovačka manifestacija FILMSKO BDENJE DUŠE u Sremskim Karlovcima, koja okuplja filmove i autore koji se bave temama iz oblasti istorije, kulture i duhovnsti Srbije.

Prikazano je trinaest filmova u konkurenciji za najviše priznanje ove manifestacije koje nosi naziv „Bdenje Jakova Orfelina“. Žiri na ovoj manifestaciji ima pravo da izabere nekoliko filmova koji se po njegovom kriterijumu izdvajaju po kvalitetu od ostalih. Broj nije ograničen, a svi izdvojeni filmovi dobijaju diplome koje imaju ravnopravan status glavne nagrade.

Ovogodišnji žiri u sastavu: Stojan Novaković, novinar i scenarista iz Novog Sada, Robert Klajn, filmski i tv producent iz Sremskih Karlovaca i Goran Musić, filmski autor iz Beograda, izdvojio je sledeće filmove:

МОЈ БРАНКО НЕ ЛАЖЕ, Branka Lazića iz Banjaluke,
МИРОСЛАВ АНТИЋ – ОКОВАН У СЛОБОДИ, Aleksandra Karišika iz Novog Sada,
РЕЦИ МИ ОСМЈЕХОМ, Milane Majar iz Banjaluke,
СРБИЈАНКА, Nebojše Ilića iz Vlasotinaca i
ПУТОВАЊЕ, Aleksandre Mitrić-Štifanić iz Beograda

Organizatori iz Udruženja građana FILMSKO BDENJE DUŠE, nezavisno od žirija, dodelili su
još četiri “Posebna priznanja” i to:

ILIJI – IKI BAŠIĆU, 90-to godišnjem doajenu i legendi domaće kinematografije, za doprinos
realizaciji studntskog filma „Ko je sad taj Ika Bašić“ i sveukupan doprinos domaćoj kinematografiji; zatim, BRANKI BEŠEVIĆ-GAJIĆ, rediteljki iz Beograda, OLIVERU PAUNOVIĆU, producentu iz Niša i DUŠANU SAVIĆU, fudbalskoj legendi Crvene zvezde i Srbije, za kreativno bavljenje temom iz oblasti sporta u filmu „Dule Savić, a u Londonu muk“, što je prema organizatorima FBD redak i deficitaran žanr.

Check Also

Refundirana sredstva za udžbenike u 12 leskovačkih škola – Sledeće nedelje isplata i u ostalim školma

Sredstava za udžbenike koje grad Leskovac isplaćuje roditeljima učenika od 2. do 8. razreda osnovnih …

Оставите одговор