Početna / DOGAĐAJI / Gradonačelnik Vrhnike (Slovenija) posetio Leskovac

Gradonačelnik Vrhnike (Slovenija) posetio Leskovac

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je organizovan prijem za gradonačelnik grada Vrhnike iz Slovenije, Daniela Cukjatija, koji je sa svojim saradnicima stigao u Leskovac na jubilarnu 30. Roštiljijadu.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović istakao je ovom prilikom da između našeg grada i Slovenije postoje prijateljski odnosi koji se iz godine u godinu produbljuju.

„Leskovac i Slovenija neguju prijateljske odnose i dobru saradnju i velika nam je čast što imam priliku da tu tradiciju produbim i nastavim. Grad Vrhnika karakteriše predivna, očuvana priroda, mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, ali i gostoljubivost i pozitivan duh. Predstavnici Turističke organizacije Leskovac su nedavno imali prilike da se u to uvere kada su posetili ovo divno mesto u blizini Ljubljane povodom promocije 30. jubilarne Roštiljijade. Imamo priliku da na delu pokažemo zašto Roštiljijada decenijama nosi epitet najprestižnijeg festivala gurmanluka. Iskoristićemo tu priliku da vas domaćinski ugostimo i predstavimo mnogobrojne lepote i znamenitosti našeg kraja“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da je koncerte leskovačke Roštiljijade posetilo preko 200 hiljada njudi i da posećenost raste kako se vikend približava.

Gradonačelnik Vrhnike, Danel Cukjati se zahvalio na gostoprimstvu i rekao da su Slovenija i Srtbija povezane na mnoge načine.

„Imali smo sreću da se u našem gradu otvori etno restoran „Leskovac“ i da se na taj način povežemo sa Vašim gradom. Slovenci Srbiju poznaju po roštilju i Leskovcu i po trubi i Guči. Ovakvi susreti su prilika da unapredimo naše odnose i povežemo naše narode“ – naglasio je Cukjati.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *