hotel bell

Fondacija Divac podstiče i nagrađuje medijsku pismenost mladih

Fondacija Ana i Vlade Divac, raspisala je konkurs za program “Medijska pismenost mladih“, koji se sprovodi u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i poverenja“ koji je podržan od strane UN agencija.

Program „Medijska pismenost mladih“ je koncipiran sa ciljem da unapredi veštine i kapacitete mladih ljudi o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, kao i o izveštavanju o temama kao što su: rodno zasnovana diskriminacija, onlajn govor mržnje, dijalog i prevencija nasilja, toksični maskulinitet, rodna ravnopravnost, rodni stereotipi i dr.

Program je namenjen mladima između 18-30 godina koji žele da unaprede svoja znanja iz navedenih oblasti i da kroz praktičan rad steknu nove veštine. Namenjen je studentima, mladim medijskim profesionalcima, članovima omladinskih organizacija i pojedincima, koji se bave medijskim izveštavanjem.

Poželjno je da aplikanti pokazuju interesovanje posebno za sledeće oblast : mediji, novinarstvo, kultura, sport, umetnost, aktivizam i civilni sektor, da su ambiciozni i spremni da kontinuiranim učenjem grade svoju karijeru, da se bave pitanjima medija, izveštavanja u medijima, fenomenom lažnih vesti, rodne ravnopravnosti, stereotipima, govorom mržnje na internetu, prevencijom nasilja i sl., da su spremni da stečena znanja primene u praksi i da, ukoliko budu izabrani, preuzmu obavezu da učestvuju u radu celokupnog treninga i kreiranju kampanje na kraju mentorskog rada.

Zainteresovani mogu popuniti ONLINE PRIJAVU najkasnije do 31.01.2023. Za sve dodatne informacije mogu se obratiti na mejl adresu marija.jovanovic@divac.com.

Check Also

Preminuo prof. dr Srđan Pešić, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, dobitnik Oktobarske nagrade Grada Leskovca

U Nišu je posle duže bolesti preminuo prof. dr Srđan Pešić, profesor Medicinskog fakulteta u …

Оставите одговор