U Leskovcu počeo kvalifikacioni futsal turnir za mlađe i starije pionire

Na turniru učestvuje 30 ekipa, odnosno oko 350 dečaja i devojčica, razvrstanih u pet uzrasnih kategorija. Po tri prvoplasirane ekipe kvalifikovaće se za završni turnir, krajem februara u leskovcu

Organizator turnira je Fudbalska futsal asocijacija, a pokrovitelj- grad Leskovac:

– Prijavljeni klubovi su razvrstani u pet kategorija. Danas se takmiče 2013. i 2011. godište, sutra će na teren futsaleri rođeni 2012. i 2014., a trećeg dana turnira dečaci i devojčice rođeni 2010. godine. Po tri prvoplasirane ekipe iz svih pet kategorija, stiču pravo nastupa na zvršnom turniru za prvaka Srbije, koji će, takođe biti održan u Leskovcu, od 27. febrzara do 3.marta. U naredna tri dana, nadmetaće se klubovi iz leskovačkog i niškog regiona, ali i po jedna iz Pirota, Kuršumlije, Surdulice i Novog Pazara, rekao je direktor FFA, Igor Mitić.

Leskovac se prošle godine pokazao kao odličan domaćin ovog takmičenja, pre svega, zahvaljujući pokroviteljstvu lokalne samouprave:

– Uvek ćemo podržati bavljenje sportom, posebno kad su u pitanju najmlađi. Kao što vidite, hala ”Partizan” pršti od mladosti, energije i zadovoljstva, pa mi je veliko zadovoljstvo što mogu da otvorim ovu zanimljivu sportsku priredbu. Moram da podsetim da grad Leskovac za funkcionisanje sportskih klubova izdvaja 125 miliona dinara i još nešto više za rad Sportskog centra, istakla je u obraćanju pi-ar gradonačelnika, Aleksandra Stojanović.

Dodala je, osvrćući se na najveći infrastrukturni projekat u oblasti sporta u Leskovcu, da na stadionu u petak počinje postavljanje trave, da se radi utvrđenom dinamikom i da je trenutno na gradilištu 199 radnika, što govori o ozbiljnosti izvođača radova i rešenosti da se oni završe u ugovorenom roku.

Check Also

Redovne isplate iz budžeta grada Leskovca

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 3.066.876 dinara za oblast obrazovanja odnosno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *