Početna / DRUŠTVO / Danas obeležavamo Međunarodni dan porodice

Danas obeležavamo Međunarodni dan porodice

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodice, koji je prvi put upriličen 1994. godine pod sloganom „Da porodični život ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i dece“.

Ovaj slogan i danas oslikava primarni cilj obeležavanja ovog praznika kojim se ukazuje na važnost porodice kao osnovnog elementa svakog društva, podstiču društvene aktivnosti u korist porodice i donošenje odluka koje bi trebalo da osiguraju bolji standard i kvalitet života.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, je ovom prilikom kazao da su zdravlje i porodica dve najvažnije stavri na svetu.

„U proteklih 60 dana podsetili smo se da su zdravlje i porodica dve najvažnije stvari na svetu. Zato danas kada se slavi Međunarodni dan porodice posebno naglašavam da ćemo još doslednije nastaviti da donosimo odluke u korist porodice – osnove svakog zdravog društva. U ovoj situaciji smo naučili da je odgovornost velika i da svaki pojedinac ima ulogu u očuvanju naše društvene zajednice. Stoga apelujemo svakodnevno: Čuvajte sebe i svoje zdravlje, na taj način štitite svoju porodicu a time i grad Leskovac.“

Pogledaj takodje

U leskovačkim školama sve manje đaka

Koliko će tačno biti smanjen broj odeljenja u srednjim školama u Leskovcu, ali i ostalih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *