Početna / Opštine / Bojnik / Bliži se kraj školske godine! I smajli ulazi u zaključnu ocenu

Bliži se kraj školske godine! I smajli ulazi u zaključnu ocenu

Bliži se kraj nastavne godine.

Ocene se množe u elektronskim dnevnicima, a za učenike završnih razreda i zaključuju.

Više puta nadležni su ukazali da se nastava završava krajem ovog meseca. Junske dane predvideli su za eventualni dolazak u škole zbog popravljanja ocena, prijemne ispite za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola, završni u osmoletkama, a sve prema vanrednim epidemiološkim merama koje su i dalje na snazi.

Direktori škola kažu da pisani dokument (zvanično izmenjen pravilnik o kalendaru rada) u kome su precizirani datumi za kraj nastave na daljinu, odgovaranje učenika za bolju ocenu pred nastavnikom u školi, polaganje prijemnih i maturskih ispita… još nisu dobili. Ali, ne spore da još od aprila nastavnici u elektronskim dnevnicima revnosno vrednuju znanje i angažovanje učenika: simbolima, beleškama, opisnim i brojčanim ocenama. Sad i smajli ulazi u zaključnu ocenu.

Šansu da poprave prosek u završnici nastavne godine maturanti ne propuštaju i na daljinu. Da epidemija nije presložila školski kalendar, učenici završnog razreda gimnazije bi se raspustili za deset dana. Još ne znaju kad zvanično odlaze iz srednjoškolskog obrazovanja, jer direktori čekaju uputstva resornog ministarstva.

U međuvremenu đaci su predali završne verzije maturskih radova mentorima, a poslednje informacije koje iz prosvetnog vrha ukazuju da će se maturski ispiti u srednjim školama održati 4, 5. i 6. juna.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Talentovana deca iz Medveđe predstavljaju Bugarsku na predstojećem takmičenju

U kabinetu predsednika opštine Medveđa organizovan je prijem za decu koja će opštinu Medveđa predstavljati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *