Početna / DOGAĐAJI / Dan otvorenih vrata u sudu u Leskovcu, prijave građana do 5. septembra

Dan otvorenih vrata u sudu u Leskovcu, prijave građana do 5. septembra

U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Leskovcu, Udruženje „Narodni parlament“ organizuje Tematska otvorena vrata. Ona predstavljaju otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada njihovog suda. Na taj način građani imaju priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku.

Prva Tematska otvorena vrata u Leskovcu na temu „Zašto suđenja dugo traju“ biće održana u prostorijama Osnovnog suda u Leskovcu (sudnica 111/112), u petak 6. septembra 2019. godine, sa početkom od 17.00. Predviđeno trajanje događaja je do 18.30.

Govore: Goran Mitrović, direktor Udruženja „Narodni parlament“, Miodrag Janković, predsednik Osnovnog suda u Leskovcu, Novica Dimitrijević, sudija Osnovnog suda u Leskovcu, Zlata Đorđević, Transparentnost Srbija. Preuzmite detaljnu AGENDU.

Svi građani koji žele da učestvuju u radu Otvorenih vrata neophodno je da potvrde svoje učešće do četvrtka, 5. septembra do 17.00. preko prijava@yucom.org.rs ili telefonom na broj 018/306975.

Tematska otvorena vrata u Leskovcu organizuju se u okviru neprofitnog projekta „Otvorena vrata pravosuđa“, koji je podržan od strane USAID-a, je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa. Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa:

Komitet pravnika za ljudska prava (Yucom);
Centar za evropske politike (CEP);
Udruženje tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije;
Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS mreža);
Društvo sudija Srbije;
Transparetnost Srbija;
Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP);
Partneri za demokratske promene (Partneri Srbija);
Beogradski centar za ljudska prava,
Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS);
Narodni parlament Leskovac;
Forum sudija Srbije.

Pogledaj takodje

Realizovana studijska poseta Ohridu u okviru projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“

U okviru projekta “Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja” Centar za razvoj Jablaničkog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *