hotel bell

Cvetanović: Odluka o bojkotu izbora je loša, ali je to lična stvar svake stranke

Tako je prvi čovek grada ukratko prokomentarisao odluku većeg dela opozicije, pa i Socijalističke partije Srbije da neće učestvovati na predstojećim izborima za savete mesnih zajednica

Za razliku od naših prethodnika, kada predsednici Skupštine po osam godina nisu raspisivali izbore za savete mesnih zajednica, mi poštujemo Ustav, zakon i Statut grada Leskovca i već šest meseci sprovodimo neophodne radnje kako bi oni bili održani na vreme, rekao je gradonačelnik:

– Jedino izbori su legalna i merodavna scena za političko odmeravanje snaga i raduje me da je jedna od opozicionih stranaka bila mudra, učestvovala na proteklim izborima i obezbedila svoje mesto u lokalnom Parlamentu. Procenjujem da je činjenica da je Srpska napredna stranka, u roku od 24 sata od raspisivanja izbora, kandidovala svoje članove za savete u svih 139 mesnih zajednica, obeshrabrila mnoge. Ako pogledate strukturu, videćete da su to sve dobri domaćini i vredni ljudi, sa ili bez iskustva. Negde će nastupiti grupe građana, sačinjene od naših članova, ali smatraju da mogu bolje sami. To je, u krajnjoj liniji njihova legalna i legitimna odluka. Bojkot izbora je uvek najlošija odluka.

Mesne zajednice su osnovne ćelije društva i žitelji svake se međusobno najbolje poznaju. Lokalna vlast je, u proteklih par godina, “iz blata“ izvukla mnogo njih, deblokirala im račune, uredila puteve.

– Tokom četiri prošle decenije nije uloženo toliko novca u mesne zajednice, koliko smo mi uložili. Evo uskoro nove zgrade dobijaju dve, u naselju “Dubočica“ i Gornjem Krajincu. Pozivam građane da izađu na izbore i biraju predstavnike kojima najviše veruju. Mislim da je bojkot velika greška, a što se tiče SPS-a, on je naš koalicioni partner, pa ako ne izlazi na izbore, siguran sam da će podržati nas i hvala mu na tome.

Zamenik predsednika Skupštine, Oliver Antanasijević, komentarišući navode pojedinih opozicionih partija da neće učestvovati na izborima koji su unapred pokradeni, jer u GIK-u nema njihovih predstavnika, kaže da je svim parlamentarnim strankama omogućeno da u izbornom procesu ravnopravno učestvuju:

– To je očigledan spin Odborničke grupe “Za Leskovac zajedno“, jer smo svima omogućili učešće u izbornoj komisiji, u kojoj ne učestvuju samo članovi SNS-a, već su predlagači i SPS, Jedinstvena Srbija i GG “Za Leskovac zajedno“. Ova odbornička grupa, zastupljena u Skupštini grada je imala mogućnost da predlaže i to im je saopšteno na našim kolegijumima sa šefovima odborničkih grupa. Ukazano im je na mogućnosti i njihovu kvotu i oni, do utvrđenog roka, nisu dostavili predloge. Tako stoji u skupštinskom rešenju, uz napomenu da to mogu da urade na nekom od narednih zasedanja. Od tada smo imali još dve sednice Skupštine, ali njihov predlog nije stigao.

Što se tiče učešća u boračkim odborima, GG “Za Leskovac zajedno“ ima pravo na svoje članove i to 93 i to je 70-80% biračkih mesta, na kojima može da kontroliše izbore, rekao je Antanasijević.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор