hotel bell

Na Festivalu Scenskih minijatura 19 ekipa iz nekoliko gradova Srbije

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura, koji je pratila izložba ilustracija Maše Pavlović, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Novog Sada.

Nikola Šćepanović, diplomirani glumac i član žirija kazao je ovom prilikom da ovaj festival iz godine u godinu raste i

„Festival scenskih minijatura iz godine u godinu raste, i imamo sve više gostiju iz sve više gradova, sa sve bogatijim i različitijim programom. Nadam se da će ove godine imati priliku da vidim kvlitetan dramski, plesački i pevački program, da vidimo razdrganu decu i da ovaj festival za narednu godinu podignemo na viši nivo – kazao je Branko Stefanović.

U okviru takmičarskog programa do 8. decembra nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Prateći program sadrži kreativne tematske radionice iz oblasti likovne umetnosti, literature i baleta. O nagradama će odlučivati žiri koji čine Nikola Šćepanović, glumac, Nataša Pejić, glumica Narodnog pozorišta u Leskovcu i
Darko Zloporubović, urednik dramskog programa Leskovačkog kulturnog centra.

Biće dodeljene nagrade za tri najbolje minijature i specijalne nagrade za glumu, scenski pokret, kreativnost i inovativnost. Projekat ove manifestacije Leskovačkog kulturnog centra podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор