Prvi poklon novom gradonačelniku Beograda –Knjiga o Vlasotinčaninu Vladi Iliću

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Novi gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, odmah nakon izbora na mesto prvog čoveka prestonice, dobio je od svog zamenika Gorana Vesića na poklon knjigu „Vlada Ilić – prvi moderni gradonačelnik Beograda“. Reč je o monografiji čiji je autor profesor vlasotinačke gimnazije Saša Stanković.

-Goran Vesić je gledao u emisiji Žikina šarenica izveštaj sa beogradske promocije ove knjige i nakon toga je kontaktirao voditelja i urednika Žiku. Dobio je knjigu i, kako je rekao, pročitao je za prvomajske praznike. Nakon toga je napisao autorski tekst koji je objavljen u „Politici“ – iznosi prof. Stanković detalje koji otkrivaju kako je ova monografija postala prvi poklon novom gradonačelniku Beograda.

Iz štampe je nedavno izašlo drugo, dopunjeno izdanje knjige o Vladi Iliću, predratnom industrijalcu iz Vlasotinca i gradonačelniku Beograda od 1935.do 1939.godine. Njom je obeleženo i 90 godina postojanja Udruženja Vlasotinčana u Beogradu „Vlada Ilić“. Naredna promocija knjige biće u Novom Sadu 15.juna u muzeju Vojvodine.

Check Also

U utorak bez struje 18 ulica u Leskovcu, Predejane i 8 sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnoj godišnjoj reviziji TS 35/10 kV Predejane. Zbog toga …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *