Još jedno posebno priznanje za Ilketa i film “Jagorida”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

rptnb

Na 25. Međunarodnom festivalu turističkog filma (ITF/CRO) odrzanog u gradu Solinu u Republici Hrvatskoj od 9. do 12. oktobra 2022. godine filmu JAGORIDA pripalo je POSEBNO PRIZNANJE.

Inače na festivalu je pristiglo 397. turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih i ekoloških filmova iz 143 zemlje sveta sa svih kontinenata, od toga 361 iz sveta i 36 iz Hrvatske. Selektor festivala, međunarodnom žiriju, uputio je 189 filmova, od toga 169 iz sveta i 20 iz Hrvatske.

Nagrade su dobili ukupno 35. autora, producenata iz 14 zemalja sveta i to: 26 POSEBNIH PRIZNANJA i 9 DIPLOMA za autorski rad.

„ Evo biće već punih deset godina kako predstavljam svoje Vlasotince, jug Srbije, zašto ne reci i svoju zemlju u Republici Hrvatskoj  kako na Međunarodnom filmskom festivalu tako i na još dve velike međunarodne manifestacije koje se uporedo dešavaju sa filmskim festivalom: 29.Medjunarodni festival turizma, turistickog filma, krajolika – INTER STAS. i 20. Takmičenje za  Međunarodni Zlatni Cvet – 20 KEA – CRO. Sve tri manifestacije  održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Splitsko-Dalmatinske županije i grada Solina uz veliku podršku Predsednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića i Hrvatskog Sabora. Ako još i dodam činjenicu da sve tri međunarodne turističke manifestacije podržavaju: F.E.S.T./Evropska fedseracija turističkih novinara, Rim, Italia F.I.J.E.T./Svetska federacija turističkih novinara CiB/Communites in Bloom, Kanada ITCO/Međunarodna federacija festivala turističkog filma, Rim, Italia onda je moje zadovoljsvo i čast tim veca – kazao je Ilke.

Ovo je treća po redu nagrada za film o propasti i sapasenju Balkanske Toskane – J A G O R I D A.

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *