hotel bell

Još jedno posebno priznanje za Ilketa i film „Jagorida“

rptnb

Na 25. Međunarodnom festivalu turističkog filma (ITF/CRO) odrzanog u gradu Solinu u Republici Hrvatskoj od 9. do 12. oktobra 2022. godine filmu JAGORIDA pripalo je POSEBNO PRIZNANJE.

Inače na festivalu je pristiglo 397. turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih i ekoloških filmova iz 143 zemlje sveta sa svih kontinenata, od toga 361 iz sveta i 36 iz Hrvatske. Selektor festivala, međunarodnom žiriju, uputio je 189 filmova, od toga 169 iz sveta i 20 iz Hrvatske.

Nagrade su dobili ukupno 35. autora, producenata iz 14 zemalja sveta i to: 26 POSEBNIH PRIZNANJA i 9 DIPLOMA za autorski rad.

„ Evo biće već punih deset godina kako predstavljam svoje Vlasotince, jug Srbije, zašto ne reci i svoju zemlju u Republici Hrvatskoj  kako na Međunarodnom filmskom festivalu tako i na još dve velike međunarodne manifestacije koje se uporedo dešavaju sa filmskim festivalom: 29.Medjunarodni festival turizma, turistickog filma, krajolika – INTER STAS. i 20. Takmičenje za  Međunarodni Zlatni Cvet – 20 KEA – CRO. Sve tri manifestacije  održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Splitsko-Dalmatinske županije i grada Solina uz veliku podršku Predsednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića i Hrvatskog Sabora. Ako još i dodam činjenicu da sve tri međunarodne turističke manifestacije podržavaju: F.E.S.T./Evropska fedseracija turističkih novinara, Rim, Italia F.I.J.E.T./Svetska federacija turističkih novinara CiB/Communites in Bloom, Kanada ITCO/Međunarodna federacija festivala turističkog filma, Rim, Italia onda je moje zadovoljsvo i čast tim veca – kazao je Ilke.

Ovo je treća po redu nagrada za film o propasti i sapasenju Balkanske Toskane – J A G O R I D A.

Check Also

U utorak u Leskovcu Festival scenskih minijatura

U Leskovačkom kulturnom centru u utorak, 6. decembra 2022. u 12 sati biće otvoren 9. …

Оставите одговор