Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su se pojavile u javnosti u vezi sa radom njihovog likovnog programa. Direktorka LKC-a, Sanja Conic, istakla je da su pojedine tvrdnje potpuno neutemeljene i da institucija radi u skladu sa zakonom i profesionalnim standardima.

Jedna od ključnih tačaka koju je direktorka istakla jeste pitanje urednika likovnog programa. Conic je naglasila da LKC trenutno nema urednika likovnog programa u smislu istoričara umetnosti, ali da se redovno šalju zahtevi Ministarstvu kulture za odobrenje prijema u radni odnos takvog stručnjaka.

“Tačno je da LKC nema urednika likovnog programa u smislu istoričara umetnosti, i mi svaki mesec šaljemo dopis Ministartvu sa zahtevom da nam se odobri prijem u radni odnos urednika likovnog programa- kazala je Conić.

Govoreći o likovnom programu i delima nastalim na likovnoj koloniji Vlasina, direktorka je istakla da su sva dela adekvatno čuvana, što ranije nije bio slučaj. Ona je demantovala insinuacije o nestanku dela, ističući da su svi radovi zavedeni u jedinstvenu zbirku i da su smešteni u odgovarajuće prostorije.

“Što se tiče likovnog programa i dela koja su nastala na likovnoj koloniji Vlasina, oni se čuvaju u adekvatnim uslovima, što ranije nije bio slučaj. Sva dela su zavedena u jedinstvenu zbirku odnosno u delovodnike i čuvaju se u adekvatnim prostorijama. “

Conic je naglasila da su i slike koje su neupotrebljive pažljivo čuvane, a da tvrdnje o nestanku slika iz LKC-a nisu istinite. Pozvala je sve koji imaju saznanja suprotna ovome da se jave kako bi institucija mogla reagovati na eventualne propuste.

“Ima jako puna slika koje su neupotebljive i one se takođe čuvaju,dakle nije istina da slike iz ove institucije nestaju. Ako neko ima saznanje da je drugačije neka i nas obavesti pa da reagujemo – dodala je Conić.

Dodatno, direktorka je demantovala tvrdnje o zapošljavanju osoba koje nisu kvalifikovane za svoje pozicije u LKC-u, naglašavajući da su sve osobe zaposlene u skladu sa njihovim kvalifikacijama i stručnim sposobnostima.

Ovom konferencijom, Leskovački kulturni centar želi da javnosti pruži jasne informacije o svom radu i da demantuje neosnovane spekulacije koje kruže u javnosti.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …