CVETANOVIĆ: Ako firma ”Bauvezen” ponovo dobije bilo koji ozbiljan posao u Leskovcu, dajem ostavku!

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Odgovarajući na primedbe da on mora da snosi odgovornost zbog kašnjenja radova na trgu, Cvetanović je još jednom ponovio da ni u jednom momentu nije bio uključen u izbor izvođača, ali i da će, ako ista firma ubuduće dobije bilo koji ozbiljan posao u Leskovcu, a za neke je konkurisala, u znak protesta, podneti ostavku

O neozbiljnosti i neprofesionalnosti pojedinih preduzeća, izabranih za izvođenje različitih infrastrukturnih radova za potrebe grada, gradonačelnik je, kaže, govorio već više puta:

– Prva je ”SNL gradnja”, druga ”Bauwessen” i one su po pitanju kršenja dogovorenih rokova, najekstremnije. Desilo se recimo da je, prva pomenuta, dokazala da je vlasnik asfaltne baze, a tenderom je tražen dokaz o saradnji sa bazom, a kad je dobila posao, ispostavilo se da nije izmirila neke obaveze i da je ostala bez nje. U trenutku zaključenja ugovora, međutim, sve je bilo čisto i komisija nije mogla da je odbije. Imajte u vidu da se u Leskovcu danas gradi više nego ikad, ali u čitavoj Srbiji, pa je do dobrih kvalitetnih izvođača vrlo teško doći.

Cvetanović se pita i zašto oni što ga prozivaju ne podnesu prijavu protiv njega:

– Pozivam ih da me tuže i dokažu da li sam umešan u bilo koju mutnu radnju, u konkretnom slučaju- trg. Voleo bih i da me priključe na detektor laži, pa da jednom raskrstimo sa tim optužbama. Evidentno je da se kasni godinu dana, ali je činjenica da se ”Bauwessen” javio jedini na tender i bio jeftiniji 11 miliona od procenjene vrednosti. Raskidati ugovor, u periodu kada vam 100-200 posto skače sav građevinski materijal, ne samo da je nelogično, nego nije ni ekonomski isplativo.

Gradonačelnik ističe da je lično tražio i od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobio podatak, da svega nekoliko građevinskih firmi ne radi profesionalno posao i da je među njima i ”Bauwessen”.

– Kada bi se Kancelarija pitala, nikada ovo preduzeće ne bi izabrala za partnera. Dobio sam informaciju i da ”Bauwessen” ima nameru da konkuriše na nekim velikim projektima u Leskovcu, kao što je druga faza Opšte bolnice, vredna više od 4 milijarde dinara. Ako ta firma dobije tako važan posao, ja ću, u znak bunta, podneti ostavku na funkciju gradonačelnika. Ne želim da me ponovo prozivaju za ono za šta nisam kriv i na šta nisam imao nikakav uticaj. Ono što sam mogao da kontrolišem, jeste sam projekat. Na primer: izvođač je predlagao mermer iz Makedonije, ali sam lično insistirao da se ispoštuje ugovor i ugradi srpski mermer. Pokušali su da nam ”uvale” drugačije svetiljke,i to smo odbili, pa su i to razlozi za kašnjenje, ali svakako ne ovoliko.

Gradonačelnik dodaje da će, kad bude završen, a po svemu će to biti u prvih par meseci naredne godine, trg biti prelep i na ponos svih nas.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *