Početna / DOGAĐAJI / 26. i 27. jula Pivski festival u Ladovici
Reklama

26. i 27. jula Pivski festival u Ladovici

Reklama

Ove godine će se po 13. put u vlasotinačkom selu Ladovici održati „Festival stara škola“ (Pivski festival Ladovica). Prvi put festival je održan 2006. godine, a sama ideja oko pokretanja je bila da se novcem od ulaznica pomogne Omladinskom fudbalskom klubu Progres, voljenom klubu svih Ladovčana. Pomoć fudbalskom klubu koja je pokrenuta te davne 2006. godine traje i danas.

„Od skromnog početka festival je prerastao u regionalni centar underground muzike, koji traje dva dana. Proteklih godina u Ladovici, pank prestonici, posetioci su imali priliku da čuju poznate grupe: Ortodoks kelts Beograd, Ritam nereda Novi Sad, Novembar Niš, Bjesovi Kruševac, Deca apokalipse Zrenjanin, Posledni udar Skoplje, Nablesnotesni Knjaževac, Samostalni referent Beograd. No, pored grupa sa strane publici su se svake godine predstavljali Cepeni ćunci i Hidrogen, bendovi iz Ladovice. Za veče prisustvuje oko 1000 posetilaca iz Vlasotinca i susednih mesta, a svake godine se trudimo da, shodno finansijama, publici predstavimo bar jedno zvučno ime iz sveta muzike. Od početka smo gurali sami „na mišiće“, dok u zadnjih nekoliko godina veliku podršku i pomoć imamo od opštine Vlasotince. U narednom periodu planiramo da festival proširimo na nekoliko dana i želja nam je da u Ladovici dovedemo bendove iz inostranstva, kako bi naš festival postao međunarodni. Organizaciju smatramo kao obavezu na koju se čeka godinu dana i za koju se živi u tom periodu“, rekao je Marko Tasić, jedan od organizatora.

Pivski festival održaće se 26. i 27. jula na terenu za male sportove u Ladovici, a organizator je Udruženje građana „Festival stara škola“ .

Pogledaj takodje

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *