Početna / DRUŠTVO / Veče folklora u okviru LUVL završeno zajedničkim kolom svih učesnika
Reklama

Veče folklora u okviru LUVL završeno zajedničkim kolom svih učesnika

Reklama

Još jednom je Sportsko-rekreativni centar „Vlasina“ bio mesto izuzetno pozitivne energije, mesto druženja i zajedničkih nastupa članova folklornih ansambala iz Vrace, Boljara i Vlasotinca.

Kulturni centar Vlasotince je sinoć u okviru programa Leto u Vlasotincu priredio drugo po redu veče folklora. Ovoga puta gosti su bili članovi Dečjeg folklornog ansambla „Radost“ iz bugarskog grada Vrace. Pored njih, nastupili su i najmlađi članovi Folklornog ansambla „Crnilović“ i KUD „Sveta Trojica“ iz Boljara. Mališane su predvodili koreografi Ico Pevski, Marko Stojković i Miroslav Cekić.

Kroz muziku, pesmu i igru deca iz Bugarske su vlasotinačkoj publici dočarala svu lepotu svoje zemlje i bogatstvo svoje tradicije. Sinoć su izveli Dajčovo oro, Severnjački tanc, Malak šopski, Šopsku svitu i Horovodni splet igara. Folklorci iz „Crnilovića“ predstavili su se Igrama iz Srbije, Igrama iz Leskovca i Veselim šopskim igrama. Članovi KUD „Sveta Trojica“ predstavili su se koreografijama Smilje i bosilje i Igrama iz Pčinje.

Petnaestogodišnja Marta Stanković je otpevala pesme Udade se Jagodo i Žubor voda. Ova talentovana devojčica će od septembra pohađati srednju muzičku školu „Stanislav Binički“ u Leskovcu. Tokom predstavljanja Vlasotinca na TV Hepi u emisiji Prelo u našem sokaku, ona je nastupala sa KUD „Sveta Trojica“.

Pogledaj takodje

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *