hotel bell

Zdravković: Na lokalne izbore najbolje sa zajedničkom listom opozicije

Predsednik Grupe građana Za Leskovac zajedno dr Nenad Zdravković rekao je na konferenciji za medije da je za opoziciju najbolje da na lokalne zbore izađe sa jedinstvenom listom.

-Ovih dana očekujemo finalizaciju tih dogovora, ali i rezultate istraživanja koja se rade za Leskovac. To će biti prezentovano tokom sledeće nedelje, a očekujemo i da ti rezultati istraživanje doprinesu lakšem dogovoru. Mi ulažemo napor da bude jedna opoziciona lista na kojoj će biti i leve i desne snage. Svesni smo da mora biti kompromisa i, ako treba, moramo smanjiti broj mandata koji imamo i koji bi osvojili da bi taj dogovor uspeo. Legitimno je i da bude više lista, a ako ocenimo da je to najbolja opcija za građane Leskovca, svakako ćemo to i podržati – rekao je predsednik GG Za Leskovac zajedno, a prenosi Jugpress.

Republički poslani Nebojša Cakić se na konferenciji za novinare Grupe građana „Za Leskovac ZAJEDNO“ osvrnuo na imenovanje Privremenog organa Grada Leskovca u kome su članovi koje su iz ove grupe gređana već ranije apostrofirali.

-Ovo je samo dokaz da zakon i institucije u Srbiji ne postoje. Podećam da je na poslednjim lokalnim izborima Grupa građana „Za Leskovac ZAJEDNO“ bila treća po broju osvojenih glasova i to je morao da bude jedini kriterijum na osnovu koga je moglo da se imenuje Privremeno veće. U mnogim gradovima u Srbiji je to urađeno, a samo u Leskovcu nije poštovan kriterijum izbornih rezultata. Sve drugo je laž i obmana. Zašto je Vlada to uradila, zašto im je toliko bitan Leskovac da Ministarstvo za lokalnu samoupravu prekrši zakon, verovatno ćemo imati prilike da ih pitamo posle izbora. U rešenju o imenovanju nema pouke o pravnom leku, ali ćemo se svakako žaliti, što, verovatno, neće imati uticaj na sadašnji tok stvari, ali će imati uticaj na tok postizbornog dana – kazao je Nebojša Cakić.

Predsednik Za Leskovac zajedno Nenad Zdravkovič reagovao je na tvrdnje Olivere Pešić, potpredsednice Gradskog odbora SNS.

– Prvo, ulica u Bobištu koja je asfaltirana je ulica Andrijane Vasić, narodne poslanice. Na kraju ulice, gde se ukrštaju, na 20 koraka se nalazi njena kuća. Već sam rekao da su Pešićeva i Vasićeva svojim komšijama obećale da njih sto zaposleti, a ljudi su sada vrlo neraspoloženi prem anjima i morali su to asfaltiranje da urade da bi dobili neki glas. Ali, s obzirom da su iznešene još neke stvari na moj račun, podsetiću da sam još 2022. godine govoreći na temu da tada narodna poslanica Olivera Pešić u mestu u kome živi radi nešto samo kad su izbori, a van tog perioda radi samo lično za sebe i svoju porodicu – naglasio je Zdravković.

Check Also

Čelnici FSRIS podelili lopte i sportsku opremu za 14 klubova iz Jablaničkog i Topličkog okruga

Fudbalski savez regiona istočne Srbije, sportskim klubovima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, podelio je danas …

Оставите одговор