Početna / DRUŠTVO / Vranje novo zariste u Srbiji

Vranje novo zariste u Srbiji

U Velikoj sali Skupštine grada Vranja održana je sednica Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa COVID-19, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Sastanak je održan u prisustvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, narodnog poslanika Slaviše Bulatovića i načelnika Pčinjskog upravnog okruga Srećka Pejkovića.

Prema dostupnim podacima kod 52 sugrađana testiranjem je utvrđeno prisustvo virusa COVID-19 i oni se tretiraju kao novooboleli. Testovi se odnose na uzorke uzete tokom 15. i 16. maja. Od 158 uzoraka testiranih 15. maja, pozitivno je 35, dok je od 163 uzoraka testiranih 16. maja pozitivno 17. Kako se čulo na sednici, reč je o pacijentima sa blažim simptomima, odnosno lakšom kliničkom slikom i uglavnom je reč o osobama radno-aktivnog uzrasta.

Ministar Đorđević naglasio je bitnost kontrole u poštovanju propisanih mera zaštita od novog virusa koje je doneo Zavod za javno zdravlje, jer je upravo kontrola najbolji vid prevencije.

Od početka proglašenja epidemije na teritoriji grada Vranja do sada je zabeleženo ukupno 162 slučajeva obolevanja od virusa COVID-19.

Pogledaj takodje

U Bojniku počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale

U Bojniku su počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale. Ovim projektom predviđeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *