hotel bell

Vlasotince: Sportske nagrade za najbolje u 2021. godini

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021.godini, a ORK Vlasotince najbolji je klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Najbolji trener je Miloš Mitov,Atletski klub „Vlasotince“, a najbolji sportski radnikRadovan Stanković,Fudbalski savez opštine Vlasotince.Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjimaostvario jeŽivan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno jeDušanu Krstiću,osnivaču OK Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke.

Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:
Danilo Miljković-FK Vlasina
Mihailo Momčilović-ŠK Vlasotince
HelenaTodorović-SU Pokret
LukaTodorović-FK Mladost
SaraStanković-ŽFK Rosulja 2014
DušanTodorović-AK ,Vlasotince
AnđelaĐikić-AK ,Vlasotince
DarkoJovanović-KBK Vlasotince
MihajloStojiljković – SU ,AkademijaVlasina

Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godineopštini Vlasotince, Kulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnimseoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

-U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Koliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva- rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Krstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

Check Also

Dejan Savić novi – stari predsednik GFK Dubočica

Danas je u prostorijama grada Leskovca, održana izborna sednica Skupštine Gradskog fudbalskog kluba Dubočica za …

Оставите одговор