Početna / DRUŠTVO / Usluga elektronskih prijava dece u vrtić dostupna u 140 gradova u Srbiji – I u Vranju usluga e-Vrtić

Usluga elektronskih prijava dece u vrtić dostupna u 140 gradova u Srbiji – I u Vranju usluga e-Vrtić

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da svojim građanima omoguće podnošenje elektronskih prijava deteta u predškolsku ustanovu i ova usluga je poznata kao „e-Vrtić“.

Usluga je dostupna na Portalu eUprava od maja 2016. godine i koriste je građani u 17 gradova i opština. Do sada je,na taj način, podneto preko 48.000 elektronskih prijava, za koje roditelji nisu dostavljali dodatnu dokumentaciju.

“Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština širom Srbije, a među njima je i Grad Vranje. Do sada su roditelji morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac”, rekao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović i dodao da Gradska uprava u Vranju nastavlja sa primenom novih i inovativnih rešenja, koja će ojačati partnerstvo sa građanima, u ovom slučaju sa roditeljima mališana.

Pogledaj takodje

Čišćenje i dezinfekcija hale „Plavi paviljon“ u kojoj će biti distributnivni centar za pakete

Na osnovu Odluke Gradskog veća sa 130. sednice na kojoj je usvojeno da će svim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *