Početna / DRUŠTVO / Unija sindikata prosvetnih radnika: Online nastava i za mlađe osnovce
Bilbordi

Unija sindikata prosvetnih radnika: Online nastava i za mlađe osnovce

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila da je danas od Kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa i od resornog ministra Branka Ružića da odluka o prelasku na onlajn nastavu obuhvati i deca u mlađim razredima osnovnih škola.

„Molimo vas da odluku Kriznog štaba, da učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu do 21. decembra, kada počinje zimski raspust koji će trajati do 18. januara za sve učenike na teritoriji Srbije, dopunite i sa mlađim razredima osnovnih škola, i sa vrtićima”, navodi se u saopštenju.

Unija je ocenila da su mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa i te kako aktivna, zbog čega apeluju da i učitelji pređu na onlajn nastavu, kako bi mogli da nastave obrazovni proces, koji se „ionako već više od dva meseca održava sa velikim naporima u otežanim uslovima, sa povećanim obimom posla”.

„Struka apeluje da se smanje kontakti, pa smatramo da je ovo jedino rešenje kako bi se sprečilo dalje oboljevanje učitelja, vaspitača, dece, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

Privredna komora Srbije donirala 10 agregata gradu Leskovcu

Grad Leskovac od danas raspolaže sa deset agregata i kablova za struju jačine 2kW. Agregati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *