Home / DRUŠTVO / U Leskovcu proglašena vanredna situacija
hotel bell

U Leskovcu proglašena vanredna situacija

Na 41. vanrednoj Sednici gradskog Štaba za vanredne situacije doneta je odluka o uvođenju Vanredne situacije na teritoriji grada Leskovca.

Prema izveštaju ZZJZ Leskovac broj inficiranih se za nedelju dana rapidno povećao,a da se među zaraženima nalazii medicinsko osoblje, te postoji bojazan da zdravstvene ustanove našeg grada neće moći da odgovore na izazov.

„Vanredna situacija se proglašava zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti kovi 19 i sprovođenja operativnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja epidemije zarazne bolesti covid 19, kazao je na današnjoj sednici komandant kriznog štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, iznevši podatke o broju zaraženih u poslednja 24 sata.

„U poslednja 24 časa iz niških laboratorija za grad Leskovac stigao 151 rezultat testiranja od čega je 46 pozitivno. Trenutno se čeka još 74 rezultata analiza. U leskovačkoj kovid bolnici je trenutno 145 hospitalizovanih pacijenata, 108 iz Leskovca, bilo je 14 prijema, nije bilo otpusta, jedno lice je upućeno u Klinički centar Niš i troje lica je preminulo starosti 84, 61 i 72 godine iz Leskovca, Lebana i Surdulice, na kiseoniku je 105 pacijenata, a na respiratoru 4. Situacija je jako složena i alarmantna te bih ja apelovao na sve svoje sugrađane da poštuju preporučene mere

Na današnjoj sednici donet je sledeći predlog mera:

Staviti u funkciju resurse grada Leskovca organizacije institucije u cilju suzbijanja širenja epidemije;

Neophodno je rigorozno poštovanje svih propisanih mera;

Pojačana kontrola sprovođenja propisanih mera od strane nadležnih organa na teritoriji grada Leskovca;

U gradskom prevozu povećati broj vozila u vreme najveće frekvencije putnika; prevoz radnika u fabrikama organizovati tako da ima preporučeni broj ljudi u prevoznom sredstvu;

Rigorozna kontrola poštovanja mera u ugostiteljskim, prodajnim i drugim objektima, kao i obavezna informacija o površini i maksimalnom broju korisnika.

Pojačati dezinfekciju javnih površina i površina u stambenim zgradama;

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *