Home / DRUŠTVO / U leskovačkoj Covid bolnici 123 pacijenta, na jugu Srbije hospitalizovano 876 osoba
hotel bell

U leskovačkoj Covid bolnici 123 pacijenta, na jugu Srbije hospitalizovano 876 osoba

U Covid bolnicama na jugu Srbije na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 876 osoba.

Najviše ih je u novoj, specijalizovanoj Covid bolnici u Kruševcu gde su do skora bili smeštani svi paciijenti sa ozbiljnijim kliničkim slikama sa područja južne Srbije.

Jedna za drugom u Covid sistem su vraćene i ostale bolnice, pre svega one u Vranju i Nišu, a i deo kapaciteta Kliničkog centra Niš rezervisan je samo za Covid pacijente.

Kao ispomoć lekarima u Covid bolnicu u Kruševac redovno, u smenama odlazi lekari specijalisti pre svega pulmolozi, infektolozi i anesteziolozi iz bolnica sa čitavog juga Srbije.

Presek stanja u Covid bolnicama na dan 26. septembar

U Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš (infektivna klinika, dečije Covid infektivno odeljenje i GAK) ukupno je hospitalizovano 64 pacijenata, od kojih je 58 pacijenata Covid-19 pozitivno, međi njima i petoro dece.

U novoj zgradi UKC Niš ukupno je hospitalizovano 135 pacijenata. Kod 134 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovano 412 pacijenata. Kod 404 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 19 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U Covid bolnici u ZC Leskovac, ukupno je hospitalizovano 123 pacijenata. Kod 118 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U Covid bolnici u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 142 pacijent. Kod 142 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Check Also

Ministarstvo prosvete: Do okončanja pregleda škola u kojima su podmetnute bombe, učenici na online nastavi

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.