Početna / EKONOMIJA / TeraSteel širi proizvodnju u Leskovcu, izvoz za godinu dana 13 miliona evra

TeraSteel širi proizvodnju u Leskovcu, izvoz za godinu dana 13 miliona evra

Kompanija TeraSteel zvanično je pustila u rad modernizovanu liniju za proizvodnju sendvič panela koja će omogućiti dalje povećanje proizvodnje i otvaranje 20 novih radnih mesta u narednih godinu dana – saopšteno je na konferenciji za medije.

Na konferenciji je najavljeno da će tokom 2019. godini broj zaposlenih u Leskovcu biti povećan sa 60 na 80.

-Veoma smo srećni što danas, na godišnjicu našeg poslovanja u Srbiji pokrećemo novu, preko 6 miliona evra vrednu investiciju. Osim toga, investirali smo energiju, resurse, znanje i kapacitete. Naše mogućnosti povezivanja na tržištu, čine nas jednom od najfleksibilnijih kompanija na Balkanu. U skladu sa našom politikom o zaštiti životne sredine, pokrenuli smo novi pogon za proizvodnju termoizolacionih panela sa mineralnom vunom i pored toga zajedno sa našim glavnim partnerima novi ekološki proizvod koristeći se biotehnologijom – rekao je Cosmin Patroiu, generalni direktor kompanije TeraSteel Rumunija.

Grad Leskovac će nastaviti da pruža punu podršku kompanijama koje posluju u Leskovcu kako bi dodatnim ulaganjima prošilile proizvodnju i poveće broj zaposlenih.

-Kada smo tačno pre godinu dana otvorili vaš pogon, bio sam siguran da ćete u Leskovcu naći pouzdanog partnera i mesto u kojem ćete moći da razvijate i unapređujete vašu proizvodnju. Veoma sam zadovoljan što se to ostvaruje i što samo godinu dana kasnije imam priliku da prisustvujem današnjem otvaranju. Drago mi je da smo danas posle godinu dana ponovo zajedno, da smo još jednom potvrdili i pokazali da je naš Grad Leskovac atraktivno okruženje za ulaganje. Srećni smo što naši rumunski prijatelji proširuju proizvodne kapacitete i zapošljavaju nove radnike iz našeg grada i okoline. Kao opština trudimo se da obezbedimo sve uslove i pružimo administrativnu podršku investitorima kako bi njihovo poslovanje bilo što efikasnije i jednostavnije – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je posle konferencije sa čelnicima kompanije „TeraSteel“, saradnicima i novinarima obišao pogon ove kompanije u Leskovcu.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati OVDE.

Pogledaj takodje

Meka ružica krasi bašte na jugu Srbije, a ima i lekovita svojstva

Alcea rosea, kineska ruža, havajska ruža, na jugu Srbije odomaćena kao ‘’meka ružica’’, cvet je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *