Home / GRADOVI / Leskovac / Sutrašnji duel sa Železničarom prekretnica za odbojkaše Dubočice
hotel bell

Sutrašnji duel sa Železničarom prekretnica za odbojkaše Dubočice

Naoštrili su se odbojkaši ‘’Dubočice’’ da sutra protiv beogradskog ‘’Železničara’’ pokažu kvalitet, koji ih je, prošle jeseni, i odveo u viši rang.

Za ekipom je teških pet meseci, ali je vreme da dobra i raznovrsna igra, utreniranost i koherentnost kluba dodju do izražaja. Osim teškog rasporeda, izabranici Marjana Nikolića su protiv sebe imali česte povrede, neiskustvo u vrlo kvalitetnoj ligi, teško breme ‘’autsajdera’’. Ako se tome doda i nesigurnost, odnosno gubitak samopouzdanja , ne treba da čudi nekprekidna serija poraza i poslednja pozicija na tabeli.

– Kad kola krenu nizbrdo, ne zaustavljaju se. Mi smo iz čisto psiholoških razloga izgubili par utakmica, u kojima smo do samog kraja imali aktivan rezultat. Prošle srede smo igrali protiv lidera, ekipe Metalac Takova i verujte, iako smo izgubili sa 3:1, odigrali vrlo dobro i posvećeno. Domaćinu nikako nije jasno kako je tim sa kvalitetom koji smo pokazali, na poslednjoj poziciji. Ali, sve je to splet niza okolnosti, kaže šef stručnog štaba, Marjan Nikolić.

Ostavljajući loš period iza sebe, a nakon što je konsolidovala redove, Dubočica je rešena da seriju pobeda započne baš sutra protiv ‘’Železničara’’.

– Spremali smo se za ‘’Smederevo’’, ali je, zbog  pozitivnih na kovid 19 u njegovim redovima, utakmica odložena za 3. mart. Sutra igramo kod kuće, Železničar je pretposlednji na tabeli i to nam je šansa da se pokrenemo sa mrtve tačke. Do kraja prvenstva imamo još osam utakmica. Ukoliko bismo dobili četiri, to bi bilo dovoljno za beg sa dna tabele. Sa pretposlednje pozicije nas čeka plej aut sa ekipom iz nižeg ranga za opstanak u ligi, ali ćemo o tome kad dodje vreme. Cilj nam je da se sačuvamo u Prvoj ligi i verujem da je to izvodljivo.

 Sutrašnji duel sa ‘’Železničarem’’ počinje u 18 sati pred praznim tribinama SRC ‘’Dubočica’’, ali će navijači i ljubitelji odbojke susret moći uživo da prate na instagram profilu kluba. 

Suzana Stojiljković

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор