hotel bell

Stoosamnaesti rođendan Poljoprivredne škole u Leskovcu

Rastući i razvijajući se kroz vreme duže od jednog veka, Poljoprivredna škola je opstajala zahvaljujući stavu društva da zemlji treba podariti stručnjake, koji prema njoj, kao prema izvoru života, znaju da se ophode sa uvažavanjem i poštovanjem.

Počela je sa radom davne 1904. i do danas prošla kroz više etapa. Deseti oktobar, kao svoj dan, obeležava od 1975. godine.

Danas obrazuje djake na tri smera: poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar i pekar-mesar. Uprkos manjem broju učenika, poslednjih godina, škola je ponosna na uspehe sa brojnih takmičenja:

– Vek i 18 godina je vrlo dugačak period i Poljoprivredna škola spada je red najstarijih na jugu Srbije. Trudimo se da deci i zaposlenima obezbedimo dobre uslove za rad, pa smo, između dva praznika, realizovali nekoliko projekata. Kada se spoje odlična lokalna samouprava, dobra organizacija u školi i vredni učenici, rezultati ne mogu da izostanu, istakao je u pozdravnoj reči direktor Dalibor Jovanović, dodajući da je proizvodnja hrane, bila i ostala egzistencijalna delatnost svakog društva, a upravo za to kadrove edukuje Poljoprivredna škola.

Grad Leskovac izdvaja znatna sredstva za obrazovanje, ali svaki put, kad je učešće lokalne samouprave neophodno, pruža podršku školama za učešće u različitim programima:

– Zahvaljujući jedno od njih, Poljoprivredna škola je prošle godine dobila mehanizaciju u vrednosti od 50.000 evra, a ove godine je zamenjena spoljna stolarija, što je koštalo 5 miliona dinara. Novac je, pored grada i škole, obezbedilo Ministarstvo prosvete. Svake -godine nas u ovoj školi dočeka neka pozitivna novina i takav trend je naš zajednički cilj. Moramo je sačuvati i žeimo da iz nje i narednih decenija izlaze obrazovani mladi ljudi, koji će doprineti sveukupnom razvoju naše zemlje, reči su, kojima je rođendan čestitala gradska većnica, Brankica Stamenković.

Nakon prigodnog programa, koji su priredili članovi muzičke, literarne i dramske sekcije, gosti su imali priliku da posete Eko park, izgrađen sredstvima dobijenim na konkursu Kancelarije za mlade. Pored izložbe poljoprivrednih i pekarskih proizvoda, mesto u ovom prostoru našle su ptice, dva ponija, koza i brojne druge domaće životinje.

Check Also

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji …

Оставите одговор