U akciji “Belvedere” hapšenja u Leskovcu, Nišu, Beogradu,Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere” zaplenjena veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.

Akciju su izveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijama Austrije, Slovenije i Češke.

U sinhronizovanoj akciji pripadnika MUP-a, u Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je V. Š. (1971), za koga se sumnja da je vođa ove grupe, uhapšen juče u Češkoj, na osnovu međunarodne poternice Interpola, koju je za njim raspisala Srbija.

Takođe, u januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (1990), koji se sumnjiči za to da je jedan od članova ove grupe.

Srpska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila I. Š. (1985), P. D. (1997), M. P. (1977), S. D. (1956), A. G. (1978), M. M. (1992), S. J. (1979), Z. H. (1993) i M. I. (1992).

Policija je pretresom stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu, zaplenila približno 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta opojne droge MDMA, tri litra amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra.

Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor, dodaje se u saopštenju.

Foto; MUP

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …