SNS odgovara ZLZ: Cakiću nije ugroženo bilo koje pravo u vezi sa radom, na mesto šefa ispostave Bojnik premešten je pre više od godinu dana

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac odgovorio je saoopštenjem na tvrdnje iznete u saopštenju Grupe građana Za Leskovac zajedno.

I ovo, kao i prethodno saopštenje GG ZLZ, prenosimo u celini:

“Nebojša Cakić, bivši narodni poslanik nije nikakva žrtva svog političkog delovanja. Naprotiv, imenovanom nije nikada uskraćeno nijedno pravo u vezi sa radom, a naročito da obavlja izabrane funkcije odbornika ili narodnog poslanika, uključujući mnogobrojne izlaske sa radnog mesta u radno vreme.

Istine radi, Nebojša Cakić je, zbog potrebe organizacije posla u Filijali RFZO-a u Leskovcu, dana 28.11.2022.godine premešten na upražnjeno radno mesto šefa ispostave Bojnik. U ovoj ispostavi, koja je četvrta po veličini, na području Jablaničkog okruga, raspoređen je samo jedan zaposleni sa srednjim stepenom stručne spreme, a imajući u vidu da se u ispostavi obavljaju složeni stručno operativni poslovi radi obezbeđivanja zakonitog i potpunog ostvaraivanja prava iz zdravstvenog osiguranja, bilo je neophodno izvršiti popunu upražnjenog radnog mesta šefa ispostave Bojnik.

Sa danom 07. decembrom 2022.godine, a do isteka mandata narodnog poslanika, Nebojši Cakiću je odobreno pravo na mirovanje radnog odnosa, po njegovom zahtevu.

Dana 20.februara 2024. godine gospodin Cakić se, nakon isteka mandata, vratio na posao na svoje radno mesto šefa ispostave Bojnik, na koje je premešten, pre više od godinu dana.

Dakle, prema informacijama kojima raspolažemo potpuno su neosnovani navodi koje je izneo Cakić, a naročito da mu je ugroženo bilo kakvo pravo u vezi sa radom kod svog poslodavca.” – navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS Leskovac.

Check Also

U utorak bez struje jedno naselje i tri ulice u Leskovcu i jedno selo

Elektrodistribucija Leskovac najavila je nastavak radova na elektro mreži i nova privremena isključenja potrošača. “Ogranak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *