Nova vodovodna mreža u ulici Milutina Smiljkovića i parterno uređene prilaza i prostora oko novog dečije igrališta

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je danas radove koji se izvode na izgradnji vodovodne mreže u ulici Milutin Smiljković u dužini od 235 metara koji se finansiraju iz budžeta grada sa 1,65 miliona dinara.

Gradonačelnik Cvetanović je istakako da je namera Grada Leskovca da se nastavi sa izgradnjom nove vodovodne mreže, kao i da se dotrajale cevi zamene na čitavoj teritoriji grada.

„Podsetiću da smo prošle godine na Dan grada, 11. oktobra, otvorili potpuno novu zgradu mesne zajednice Južnomoravskih brigada. Ovaj objekat je nov, izgrađen od temelja, a vrednost samog projekta je 10,3 miliona dinara, finansiranih iz budžeta grada Leskovca.

Odlučili smo da oplemenimo i prostor oko ovog prelepog objekta, zato su počeli radovi na parternom uređenju, vrednih 2,5 miliona dinara koji se, takođe, finansiraju iz budžeta grada. Predviđeno je popločanje pešačkih staza, parking prostora, ugradnja betonskih klupa, postavljanje kanti za đubre, postavljanje LED osvetljenja, da bi deca mogla da uživaju i u večernjim časovima. Igralištem koje smo takođe izgradili, uredili smo dodatno ovaj prostor i stvorili našim najmlađima predivan kutak za uživanje i igru.“

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da se radovi na izgradnji vodovodne mreže privode kraju, da se ugrađuje vodovodna cev prečnika 110 mm, ista će biti povezana u ulici Milana Momčilovića, biće postavljeni novi hidranti i u celoj ulici biće izgrađena nova mreža koja će biti adekvatna za protivpožarnu zaštitu.

Bogdan Dunčić se obratio u ime Saveta mesne zajednice se zahvalio gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na ovoj važnoj investiciji koja je od velikoj značaja.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *