Početna / GRADOVI / Leskovac / SDS Leskovac: Neuspeo pokušaj vlasti da ućutka opoziciju u Skupštini grada

SDS Leskovac: Neuspeo pokušaj vlasti da ućutka opoziciju u Skupštini grada

 

Predsednik odborničke grupe Socijaldemokratske stranke u Skupštini grada Leskovca Nebojša Cakić oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celini.

„Posle skupštinske rasprave održane prvog radnog dana Skupštine grada, gradonačelnik je shvatio dominaciju odbornika opozicije nad gradskim funkcionerima, odbornicima vlasti, članovima Gradskog veća, direktorima, načelnicima, ne može na dostojanstven i častan način sprečiti.

Zato je preuzeo sve moguće mere kako građani ne bi čuli istine, činjenice i argumente opozicije o katastrofalnom stanju u kome se nalazi budžet grada i bilansi javnih preduzeća i ustanova“ – navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke Leskovac.

„Protivzakonito spajanje tačaka dnevnog reda, neprekidan rad skupštine do ranih jutarnjih sati, pokušaj fizičkog iscrpljivanja odbornika opozicije, ograničavanje vremena za diskusiju, neprekidne upadice i prekidanja opozicionih odbornika, samo su deo radnji iz širokog dijapazona onemogućavanja delovanja opozicije.

Ustajala žabokrečina partijske ekonomije i partijskih zapošljavanja, traćenja para građana i korupcije vezanih za gradski budžet i javna preduzeća i ustanove grada Leskovca se uskomešala, a mi ćemo se i dalje truditi da upoznamo građane sa svim marifetlucima gradske vlasti. Neće nas u tome sprečiti saveti „dobronamernih prijatelja“ da je govoriti istinu u Leskovcu opasna avantura.“ – dodaje se u saopštenju SDS Leskovac.

„Samoproklamovana energija gradonačelnika brižljivo dopunjavana u njegovim skupštinskim odajama, istrošena je pred istrajnom i neumoljivom borbom opozicionih odbornika za istinu u toku skupštinskog zasedanja.

Još jednom upozoravamo građane da gradonačelnik Leskovca nije ispunio obećanje da će ukinuti naknade za članove upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova (samo apotekarska ustanova isplatila preko milion dinara po tom osnovu), kao i da će omogućiti formiranje anketnih odbora koji bi pokušali da spreče pljačku građana od strane parking servisa i kompanije PWW za odnošenje smeća.“ – zaključuje se u saopštenju Socijaldemokratske stranke koje je potpisao predsednik odborničke grupe Nebojša Cakić.

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *