SDS Leskovac: Naš cilj promena, modernizacija i demokratizacija lokalne vlasti

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Članovi Socijaldemokratske stranke u Leskovcu, danas su, u centru grada delili građanima promotivni materijal, pozivajući ih da, na lokalnim izborima, 24. aprila, poverenje poklone ovoj političkoj opciji.

Kandidant za odbornika, profesor Dragoljub Živković, najpre se zahvalio građanima koji su svojim potpisima podržali listu i naveo da na predstojeće izbore, SDS izlazi pod sloganom ” Leskovac ima za koga da glasa”.

– Izlazimo sa listom od 75 odborničkih kandidata. To su ljudi sa kvalitetnom biografijom, iz dobrih porodica, obrazovani, sposobni i spremni da menjaju ono što ne valja u gradu, a mnogo toga ne valja. Među njima je lekara, inženjera, pravnika i svako od njih će biti zadužen za resor za koji je najkompetentniji-.

Ciljevi SDS na lokalnim izborima, kaže Živković, proističu iz načela i vrednosti socijaldemokratije. To su sloboda, jednakost, pravičnost i solidarnost.

– Naš prvi cilj jeste promena aktuelne lokalne vlasti, za koju ocenjujemo da je autoritarna, partokratska, oličena u svojevolji jednog čoveka. Želimo to da prekinemo i modernizujemo i demokratizujemo Leskovac. Samo tada možemo osloboditi kreativne i radne potencijale, kojima naš grad raspolaže, a ne da kod zapošljavanja, što je naš drugi cilj, presudna bude članska karta. Uzmimo samo primer Gradskog veća. Tamo sede nekompetentni ljudi, koji su možda stručnjaci u svojim profesijama, ali profesijama koje su u najvećoj meri beskorisne za vođenje grada-, ističe Dragoljub Živković.

Lista Socijaldemokratske stranke na lokalnim izborima nosiće broj 7, a članovi Gradskog odbora danas su najavili da sa građanima Leskovca imaju nameru da zaključe ”sporazum”, kojim će se obavezati na ispunjenje svega obećanog, ukoliko dobiju dovoljan broj glasova i njihovo poverenje

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *