Početna / DRUŠTVO / Raspisan konkurs za kupovinu vojnih kompleksa „Mira“ i „Vinarce“
hotel bell

Raspisan konkurs za kupovinu vojnih kompleksa „Mira“ i „Vinarce“

Ni pored nekoliko javnih poziva, vojni kompleksi ‘’Mira’’ i Vinarce’’ nisu promenili vlasnika, a  grad i dalje nije zainteresovan za kupovinu objekata koji vojsci  više nisu neophodni za funkcionisanje i odavno su napušteni. Danas  je Republička direkcija za imovinu raspisala novi konkurs, a kompleksi su tržištu ponuđeni po znatno nižim cenama.

Skladišni kompleks ‘’Mira’’, čini 15 objekata, ukupne površine 3.621,62 kvadratna metra, smeštenih na zemljištvu površine 5 hektara i 98 ari. Od prethodne licitacije, prodajna cena umanjena je za gotovo 200.000 evra, pa sada iznosi 868.948,48 evra.

Skladišni kompleks ‘’Vinarce’’, sastoji se od sedam objekata, ukupne površine 498,39 kvadratnih metara, koji se nalaze na povšini od 1 hektara i 82 ara. Za ovaj, kao i prethodni kompleks, na ranijim licitacijama, nije bilo zainteresovanih, pa je Republička direkcija i u ovom slučaju cenu znatno snizila, te se on sada nudi za 168.109,98 evra.

Iako prioritet pri kupovini imaju lokalne samouprave i drugi državni organi, grad Leskovac do sada nije bio zainteresovan. I danas stav nije promenjen, a gradonačelnik Goran Cvetanović, odgovarajući na naše pitanje, kaže da je jedini vojni objekat koji je u fokusu interesovanja grada, zgrada nekadašnje Komande u Centralnom parku.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana, a objekti i kompleksi se  kupuju u ‘’vidjenom’’stanju, stoji u oglasu Republičke direkcije za imovinu.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *